Početna  /  Otvorena godišnja izložba Foto-kino kluba Trebinje
Hercegovina Trebinje

Otvorena godišnja izložba Foto-kino kluba Trebinje

TREBINjE – Jubilarna, deseta izložba fotografija Foto-kino kluba Trebinje otvorena je večeras u trebinjskom Domu mladih, u sklopu interdisciplinarnog festivala “Dani malih stvari”.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Svoje radove u kolor i crno-bijeloj tehnici predstavilo je 18 autora, članova kluba, a neki od njih su i nagrađeni.

U kategoriji kolor fotografije prvo mjesto osvojio je Dušan Vuković za fotografiju „Kasna jesen u komšiluku“, druga nagrada je pripala Predragu Mucoviću za fotografiju „Život“, dok je treća nagrada otišla u ruke Jovanu Vidakoviću za fotografiju „Red 2“. Pohvalu u ovoj kategoriji dobio je Radovan Dangubić za fotografiju „Obrok“.

Prvu nagradu u kategoriji crno-bijele fotografije dobio je Marko Drakulić za fotografiju „Prosvjetljenje“, druga nagrada je pripala Siniši Stanišiću za fotografiju „Obećanje“, dok je treća nagrada dodijeljena Radoju Elezu za fotografiju „Brko“. Pohvalu u ovoj kategoriji dobio je Nermin Smajić za fotografiju „Gondola“.

Nagrađenim autorima su uručene diplome.

Prema riječima predsjednika Foto-kino kluba Trebinje Slavenka Vukasovića, autori fotografija su imali slobodu prilikom odabira motiva, ali uglavnom preovladavaju portreti i pejzaži.

“Selektor izložbe bio je Dragan Prole, majstor fotografije iz Banja Luke, koji nije imao lak zadatak. Izložene su 72 kolor i crno-bijele fotografije. Drago mi je da je izložba otvorena u okviru festivala”, kazao je Vukasović.

Radoje Elez iz Foto-kino kluba Trebinje, čija je jedna od fotografija nagrađena, kaže da se fotografi uglavnom bave uličnom fotografijom, te da je ova klupska izložba postala tradicija, i predstavlja presjek godišnjeg rada kluba.

Izložba će u Domu mladih biti otvorena do kraja sedmice dok traje festival “Dani malih stvari”.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Nikolija Bjelica

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap