Subota, 25.01.2020
More
  Početna Istraga

  OTKRIVAMO: Kadeti Policijske akademije Banjaluka upisani mimo procedure?

  Podijeli:

  Iako bi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) trebalo biti organ izvršne vlasti koji insistira na strogom poštovanju zakonskih i drugih procedura, kako od strane građana tako i u svojim redovima, Moja Hercegovina otkriva nepravilnosti u provođenju Konkursa za upis kadeta XVIII klase osnovne policijske obuke u Jedinici za osnovnu obuku – Policijsku akademiju Banjaluka.

  upis-kadeta-pa-bl

  Naime, Ministar Dragan Lukač je 25.02.2016. godine raspisao pomeniti konkurs u kome je navedeno da će biti upisano 80 kadeta:

  konkurs

  Nakon provedene selekcije prijavljenih kandidata 30.06.2016. godine na internet stranici Uprave za policijsko obrazivanje izašla je rang lista sa imenima 78 najuspješnijih kandidata u postupku selekcije:

  Međutim, 05.09.2016. godine u Upravi za policijsku obuku MUP-a RS, na potpisivanju Ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza povodom pohađanja osnovne policijske obuke u Jedinici za posebnu obuku – Policijska akademija Banjaluka za kadete XVIII klase osnovne policijske obuke, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač izjavio je da je od prijavljenih 1055 kandidata izabran 131 kadet, pa se iz ovoga postavlja pitanje: Otkuda u XVIII klasi osnovne policijske obuke Policijske akademije Banjaluka 51 kadet više nego što je to definisano u raspisanom konkursu?

  mup-rs-konkurs

  Nepravilnosti oko upisa kadeta u Policijsku akademiju i Visoku školu unutrašnjih poslova MUP-a RS su javna tajna, a ovo je samo potvrda toga. Povjerenje građanja u institucije se gradi kvalitetnim i odgovornom radom u istim, pa budući da činjenice pokazuju da je u MUP-u RS odgovornost misaona imenica, građani su svjesni da se teško mogu osloniti na ovu instituciju.

  Slobodan Golubović

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI