Početna  /  Opozicija predaje žalbu CIK-u na utvrđene rezultate (VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

Opozicija predaje žalbu CIK-u na utvrđene rezultate (VIDEO)

Foto: BUKA
Opozcija je danas predala žalbu Centralnoj izbornoj komisiji.

Branislav Borenović iz PDP-a rekao je da očekuje da se utvrdi da je na izborima došlo do nepravilnosti i da se moraju ponoviti izbori za Predsjednika RS.

“Ukoliko se donese takva odluka izbori se ponavljaju za 14 dana. Žalbu su predali PDP, SDS i Za pravdu i red Nebojše Vukanovića. Sa ovom žalbom dostavili smo stotine dokaza i činjenica koje su neoborive. Poništavanje izbora za Predsjednika Republike Srpske je opravdano. U slučaju da se ne izvrši takva odluka institucije trebaju da snose sankcije. Vrlo ozbiljni advokatski timovi, pravnici i građani dostavili su sve podatke CIK-u.” – rekao je Borenović.

Jelena Trivić iz PDP-a rekla je da u dokaznom materijalu, uz sve materijalne dokaze, dobar dio dokaza, odnosi se na sjednicu CIK-a i isto tako na gostovanje Arnautovića sinoć.

“Gospodin Arnautović ličio je sinoć na falsifikovan glasački listić. Ako se do brojeva došlo na nelegalan način, onda vi sabirate na nelegalan način. Do tih podataka došlo je na neustavan način. Sama sjednica i gostovanje dokaz su za sebe. CIK svojom odlukom ugasio je povjerenje građana u bilo šta, pogotovo u pravnu državu.” – rekla je Jelena Trvić.

Ona je dodala da su građani sa pravom razočarani.

“Ja ću ovo osporavati dok sam živa.” – ističe Trivić i dodaje da se protiv ovoga moraju boriti.

Nebojša Vukanović rekao je da ovakve sramne odluke zahtijevaju radikalne poteze.

“Argumenti jesu na našoj strani, ja se već deset godina borim protiv mafije. Moja leđa su spremna i za pendreka. Sa mafijom ne može se drugačije. Dobar dio odgovornosti za ovo što se dešava odgovornost snosi međunarodna zajednica.” – rekao je Vukanović. Dodao je da su spremni za dugotrajnu borbu.

Izvor: BUKA
0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap