Početna  /  Opozicija na centralnom skupu u Trebinju najavila pobjedu – SNSD Trebinje skup nazvao debaklom
Izdvajamo Trebinje

Opozicija na centralnom skupu u Trebinju najavila pobjedu – SNSD Trebinje skup nazvao debaklom

U sportskoj dvorani Bregovi sinoć je održan centralni predizborni miting opozicionog bloka kojeg čine pokret Za pravdu i red, PDP i SDS. U dvorani koja je bila gotovo maksimalno ispunjena govorili su kandidati za inokosne funkcije – Jelena Trivić i Mirko Šarović, kao i lider Za pravdu i red – Nebojša Vukanović. Pored njih, prisutnim su se obratili kandidati za poslanike iz Izborne jedinice 9, kao i nosioci i kandidati za Parlament BiH u pripadajućoj Izbornoj jedinici: Ljubiša Krunić, Đorđe Vučinić, Slobodan Prtilo, Nenad Grković, Saša Borjan, Darko Babalj i Ilija Mastilović. Iako nije bilo planirano, prisutnim se kratko obratio i Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP-a.

Na tribini je poručeno da će nakon pobjede 2. oktobra nastupiti suštinske promjene, a predstavnici pokreta Za pravdu i red su u više navrata istakli da neće biti mjesta za one koji su godinama u koaliciji sa SNSD-om kao ni da neće biti kompromisa kada su promjene u pitanju. Iz gradskog odbora SNSD-a ovaj skup su nazvali debaklom, a zanimljivo je da je u istom terminu održan centralni miting NPS-a i partnera, a skupu su prisustvovali predstavnici i funkcioneri svih stranaka vladajuće većine, a dosta manji prostor pozorišne dvorane takođe nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Ovakve stvari ne trebaju da čude jer realnost tokom pedizborne kampanje ne postoji, a budući da je kampanju u punom jeku, nema sumnje da će do početka predizborne tišine prljave političke igre sa obje strane političkog fronta doživjeti još veću eskalaciju.

Na kraju krajeva, odziv na stranačke skupove ne mora biti pokazatelj ili vjesnik izbornih rezultata, u prošlosti smo svjedočili da su neki veličanstveni skupovi (a koji nisu ”veličanstveni” u izbornoj kampanji?!) bili samo najava izbornog debakla i obratno…

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap