Početna  /  Opozicija SO Bileća podnijela krivične prijave protiv Aleksića, Rogana i Bajat
bileća Hercegovina

Opozicija SO Bileća podnijela krivične prijave protiv Aleksića, Rogana i Bajat

BILEĆA – Opozicioni odbornici Skupštine Opštine Bileća podnijeli su krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju protiv načelnika Opštine Miljana Aleksića, predsjednika Skupštine Srđana Rogana, te sekretarice bilećke Skupštine Dragice Bajat, kako je navedeno, zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Skupština Bileća (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

Bilećki opozicioni odbornici odlučili su se da podnesu krivičnu prijavu jer je prema njihovom mišljenju odbornica Branka Radmilović bila u sukobu interesa kada je na prošloj sjednici Skupštine Opštine glasala za sopstveno imenovanje za v.d. direktora Centra za socijalni rad, kao i prilikom glasanja za nacrt budžeta.

Bilećka opozicija načelniku Aleksiću, predsjedniku Skupštine Srđanu Roganu i sekretarici Dragici Bajat zamjera što su dozvolili da Radmilovićeva glasa za ove tačke, iako su znali da je u sukobu interesa.

“Iako su bili dužni da spriječe glasanje lica koje je u sukobu interesa izuzmu iz procesa glasanja, to prijavljeni nisu uradili, pa je, stoga, ova prijava osnovana isto kao što je osnovana i prijava da ista lica odbijaju da podnosiocima prijave daju zapisnik i odluke sa spomenute sjednice SO Bileća“, navodi se u krivičnoj prijavi.

Međutim, načelnik Opštine Bileća Miljan Aleksić smatra da opozicioni odbornici nemaju nikakvog osnova za podnošenje krivične prijave budući da je ,prema njegovim saznanjima, sve urađeno po zakonu i kako treba.

“Provjerio sam, pitao sam može li da glasa, rekli su da može, da ima pravo. Možda je “on” eto, viši pravnik nego ovi ostali pravnici. Ja koliko znam osnova za tužbu nikakvog nema”, tvrdi načelnik Aleksić.

Podsjećamo, posljednju sjednicu Skupštine Opštine Bileća obilježio je veliki sukob među odbornicima upravo oko glasanja za Nacrt budžeta i izbor i imenovanje v.d.direktora Centra za socijalni rad. Branka Radmilović je tada negirala tvrdnje bilećke opozicije da je u sukobu interesa.

Milena Koprivica

3 Shares
3 Shares
Copy link