Početna  /  Ono kad naljutiš ženu lokalnog funkcionera u Gacku
gacko Hercegovina

Ono kad naljutiš ženu lokalnog funkcionera u Gacku

Supruga komandira PS Gacko uputila uvrede i prijetnje novinarki “Moje Hercegovine”

bojana-grubacic-gacko
Zbog članka, našoj novinarki uvrede putem Fejsbuka (Fotomontaža: Printscreen / Facebook; mojahercegovina.com)

Naša foto-vijest da je komandir policijske stanice u Gacku za obilježavanje građevinskih radova na privatnom objektu iskoristio službenu traku MUP-a, kojom se službeno obilježava mjesto zločina, čime je, osim počinjene zloupotrebe službenog položaja, kod običnih prolaznika podstakao i sumnje da se u ovoj opštini dogodio neki zločin, ili u najmanju ruku da je u toku neka policijska akcija, juče je izazvala brojne reakcije javnosti, ali i supruge komandira PS Gacko, koja nam se u poslijepodnevnim časovima obratila sa molbom da pomenutu vijest uklonimo sa portala. Imajući već slična iskustva, gospođi sam najljubaznije objasnio da istu nismo objavili ni po kakvoj ličnoj osnovi, te da je njen zahtjev neosnovan i nerealan, i da tekst ne možemo ukloniti. Razgovor smo završili u mirnom tonu, ali onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano. Gospođa je našoj novinarki Milanki Kovačević, putem Fejsbuka poslala privatnu poruku sledećeg sadržaja:

poruka_FB-bojana-gacko
Foto: Printscreen / Facebook

Od mlade dame, neprimjereno i drsko, rekao bih ja. “Može joj se”, rekao bi narod.

A narod k’o  narod. Voli da priča, ali u kafanama. Voli da kuka, ali ne nudi rješenja. Da ja sada ne bih patetisao, u kakvoj mi u stvari “državi” živimo, najbolje je da citiram jednog od naših vjernih čitalaca, koji je na spomenutom članku o žutoj traci i “mjestu zločina” napisao sledeći komentar:

komentar_FB_slobodan_gacko
Komentar našeg čitaoca dobio brojne “lajkove” (Foto: Printscreen / Facebook)

I u pravu je čovjek. Šta drugo dodati i koju poruku poslati? Kome?

Ovaj tekst pišem da bi naši čitaoci mogli da vide kakve sve prljave poruke dobijamo, a ovu objavljujem prvenstveno zato što je upućena od strane bliskog člana familije višeg lokalnog funkcionera. Potpuno neprimjereno i nekorektno. Da se plašimo uvreda i prijetnji, ne bismo se ni bavili novinarstvom, ali kao glavni urednik “Moje Hercegovine” dužan sam da zaštitim svoje novinare, bez kojih ovaj portal ne bi ni postojao, od bilo kakvih neprijatnosti. Milanku Kovačević iz Gacka posebno, jer ovo nije prva neprijatnost koja joj se dogodila, a dešavaju se upravo zbog njene odvažnosti i hrabrosti da pristupi svakoj temi i da svaki tekst uradi profesionalno i objektivno. To govore i pohvale čitalaca koje ne objavljujemo. Nepodobnost je danas vrlo nepoželjna osobina, a mi se sa tim ne namjeravamo pomiriti.

Svjesni smo da je nemoguće da udovoljimo svima, pa tome i ne strijemimo, ali dragi naši čitaoci, toliko je puno načina da nam budete saradnici i podrška, i da kroz zajedničku komunikaciju, pristojnim porukama, kroz kritike i pohvale, prijedloge i sugestije, svi zajedno težimo ka istom cilju. Bolji život u boljem gradu u kom živimo.

Od prvog dana našeg postojanja trudimo se da budemo profesionalni i objektivni. Zanimljivi i drugačiji. Za nas rade diplomirani novinari, koji svakim novim tekstom pokazuju predanost i odgovornost prema profesiji kojom se bave. Ne radimo ovaj posao zato što nam ga je neko poklonio ili “namjestio”, već zato što ga volimo, i to je za nas neprocjenjivo.

Oni koji nas poznaju lično, znaju ko smo i kakvi smo ljudi, a povjerenje koje nam ukazujete svakodnevno, dovoljno govori o kvalitetu našeg dosadašnjeg rada. Uz vašu pomoć, bićemo i bolji, a s obzirom na to da uskoro slavimo treći rođendan, spremamo vam i nove sadržaje, zbog kojih ćete nas, vjerujemo, cijeniti još više.

S poštovanjem,

Dragiša Sikimić

Glavni urednik projekta “Moja Hercegovina”

388 Shares

Moja Hercegovina

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Poštovani novinari.,..korektno,tačno i nepristrasno pisanje može samo da doprinese kako vašoj profesiji tako i progresu društvenopolitičkih zbivanja. Samo napred i ne obraćajte pažnju na na malograđanske prijetnje i primjedbe. Takvih će biti uvijek,ali da ne postanemo kao i oni i ne padnemo pod njihov uticaj mi koji činimo zdravu osnovu društva moramo se boriti protivnjih svi zajedno. Ako ne…bauljaćemo u mračnom vilajetu skupa sa sa onima koji trebaju da nauče nešto od nas i nastave pravim putem.

Copy link
Powered by Social Snap