Početna  /  Okružno javno tužilaštvo u Trebinju potvrdilo da je pokrenuta istraga protiv Zorana Pologoša!
Izdvajamo Trebinje

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju potvrdilo da je pokrenuta istraga protiv Zorana Pologoša!

Foto: Agencije
Po naredbi Osnovnog suda u Trebinju juče su izvršeni pretresi više objekata i vozila koje koristi Zoran Pologoš (NDP), u cilju prikupljanja dokaza koji ga dovode u vezu sa krivičnim djelima “Uništavanje izbornih prava” i “Neovlašteno korištenje ličnih podataka”, potvrđeno je za “Jadran Trebinje” u Okružnom javnom tužilaštvu. Pologoš je zbog sumnji da je počinio pomenuta krivična djela saslušan u Policijskoj upravi Trebinje.

Protiv Zorana Pologoša krivičnu prijavu je, još prošle godine, podnio narodni poslanik Nebojša Vukanović, optužujući ga za krađu identiteta, lažne prijave glasanja putem pošte i izborne manipulacije. U cilju prikupljanja dokaza Tužilaštvo je pokrenulo istagu.

Izvršeni pretresi kuće, stana, poslovnih prostorija i prostorija NDP- u Trebinju, kao i vozila koje koristi Zoran Pologoš!

-Po naredbi Osnovnog suda u Trebinju, a na prijedlog ovog Tužilaštva izvršeni su pretresi kuće, stana, poslovnih prostorija, prostorija stranke “Narodni demokratski pokret”, kao i vozila koje koristi lice Z. P. iz Trebinja, a zbog sumnji da je počinio krivično djelo Izborna prevara iz člana 222. KZRS u sticaju sa krivičnim djelom Uništavanje izbornih isprava iz člana 223. i Neovlašteno korištenje ličnih podataka iz člana 157. KZRS. – rekao je portparol Okružnog javnog Tužilaštva Trebinje, Srđan Vukanović.

U toku pretresa privremeno je oduzeto više predmeta koji će biti dostavljeni trebinjskom Tužilaštvu koje sprovodi istragu u ovom krivičnom predmetu.

Iz PU Trebinje potvrdili su da je, nakon pretresa pomenutih objekata, Pologoš po pozivu došao na saslušanje, te da je istraga u toku.

Do objavljivanja ovog teksta, Pologoš se nije javljao na pozive portala Jadran Trebinje.

Izvor: Jadran Trebinje

6 Shares
6 Shares
Copy link