Početna  /  Oglasili se iz bijeljinskog Okružnog suda o nabavci torbe koja je izazvala buru u javnosti
Istrage Izdvajamo

Oglasili se iz bijeljinskog Okružnog suda o nabavci torbe koja je izazvala buru u javnosti

Nakon pisanja MojeHercegovine u vezi sa nabavkom sporne torbe od skoro 20 000 KM, kontaktirao nas je sekretar Okružnog suda u Bijeljini i operater za javne nabavke Milomir Čodo, čiji dopis možete da pročitate u nastavku.

“Ttačno je da je ovaj sud pod brojem koji ste naveli i datuma koji ste u tekstu naveli, radi se o 2021. godini, izvršio nabavku torbe za poštu (znači radi se o torbi koju koristi sudski dostavljač za otpremu i dopremu pošte), torba je i danas u upotrebi. Nabavku torbe je u knjizi javnih nabavki upravo inicirao dostavljač – kurir jer mu je bila nophodna. Torba je nabavljena putem direktnog sporazuma jer je njena vrijednost bila 173, 55 KM, a ne 17.355,00 KM. Tačno je da na portalu javnih nabavki stoji iznos 17.355,00 , a ne 173,55 km (što je tačan iznos). Do navedenog je moglo doći zbog nenamjerne greške operatera ili problema na portalu”, navode iz Suda.

“Imajući u vidu sve navedeno naiskrenije vas molim da izmjenite vaš tekst posebno u segmentu pominjanja predsjednika suda Zorana Džide jer on nema nikakve veze sa unosom podataka na portal koji posao obavljam ja, Milomir Čodo, operater za javne nabavke, pa ako se radi o grešci operatera to je moja tehnička greška, a ne isključujem da je uzrok i sami problemi u funkcionisanju portala e-nabavke koji se dešavaju. Napominjem da sam se Agenciji za javne nabavke obratio sa zahtjevom za pojašnjenje i ispravku”, navode iz Suda.

Ipak, do danas ostaje nejasno zašto se iz bijeljinskog suda nisu oglasili ranije, jer smo im prvi dopis/upit poslali prije gotovo dva mjeseca.

ISTRAŽUJEMO Bijeljinski sud nabavio torbu za 20.000 maraka i to protivzakonito!

Stefan Blagić

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap