Početna  /  Održana 35. sjednica Skupštine grada Trebinja – Usvojeni svi prijedlozi sa dnevnog reda
Trebinje

Održana 35. sjednica Skupštine grada Trebinja – Usvojeni svi prijedlozi sa dnevnog reda

Danas je u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje održana 35. sjednica Skupštine grada Trebinja koja je sačinjavala 8 tačaka dnevnog reda. Svi prijedlozi odluka su usvojeni, a među njima odluka o usvajanju Strategije razvoja turizma grada Trebinja 2020-2030 i odluka o dodjeli ”Povelja grada Trebinja” koje će biti uručene Akademiji likovnih umjetnosti i Fakultetu za proizvodnju i menadžment. Izglasano je i da ”Zahvalnica grada Trebinja” bude uručena Udruženju porodica sa problemom steriliteta ”Bebe”. Jednoglasno je usvojen prijedlog da se gradonačelniku Trebinja da saglasnost za zaključivanje sporazuma sa Poljoprivrednim fakultetom banjalučkog Univerziteta o otvaranju studijskog programa Mediteranska poljoprivreda u Trebinju.

Poštujući preventivne mjere koje su na snazi uslijed pandemije korona virusa, u pozorišnoj sali Kulturnog centra, danas je sa početkom u 10 časova održana 35. sjednica Skupštine grada Trebinja. Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine, predložio je dnevni red sa osam tačaka:

  1. Odbornička pitanja,
  2. Prijedlog odluke o usvajanju Strategije razvoja turizma grada Trebinja,
  3. Prijedlog odluka o dodjeli javnih priznanja grada Trebinja,
  4. Prijedlog odluke o dopuni odluke o osnivanju Agrarnog fonda Grada Trebinja,
  5. Prijedlog odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području grada Trebinja putem usmenog javnog nadmetanja,
  6. Prijedlog odluke o izmjeni dijela Regulacionog plana ”Južni gradski izlaz” (Autorad),
  7. Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti gradonačelniku,
  8. Izbor i imenovanje

Skupština grada Trebinja je danas odlučivala o dodjeli javnih priznanja grada Trebinja. Odlučeno je da su ovogodišnji laureati ”Povelje grada Trebinja” Akademija likovnih umjetnosti i Fakultet za proizvodnju i menadžment, a ”Zahvalnica grada Trebinja” biće dodijeljena Udruženju porodica sa problemom steriliteta ”Bebe”. Dodjela priznanja biće upriličena 13. novembra na Dan oslobođenja Trebinja.

Od naredne akademske godine u Trebinju će se vršiti upis prve generacije studijskog programa Mediteranska poljoprivreda, odlučeno je na današnjoj sjednici. Kako je navela Slađana Skočajić, zamjenik gradonačelnika, urađen je elaborat a u narednom periodu biće urađeno licenciranje i akreditacija studijskog programa da bi u narednoj fazi bili obezbijeđeni tehnički uslovi za realizaciju ovog studijskog programa.

Na današnjoj sjednici usvojena je i odluka o izmjeni dijela Regulacionog plana ”Južni gradski izlaz” kao i odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Trebinja koje je u vlasništvu Republike Srpske.

Igor Svrdlin

0 Shares
0 Shares
Copy link