Početna  /  Odbornici Skupštine Grada Trebinja usvojili 6 tačaka Dnevnog reda – Sutra nastavak
Izdvajamo Trebinje

Odbornici Skupštine Grada Trebinja usvojili 6 tačaka Dnevnog reda – Sutra nastavak

Povratak u skupštinske klupe obilježio je današnje zasjedanje Skupštine Grada Trebinja. Pandemija virusa korona preselila je trebinjsku Skupštinu iz zgrade Gradske administracije u pozorišnu salu Kulturnog centra, a nakon više od godinu i po, sjednica je održana u skupštinskim klupama. Odbornici su tokom cjelodnevnog zasijedanja usvojili tek 6 od 29 tačaka Dnevnog reda, a nastavak slijedi sutra, u 10 časova.

Usaglašeni Dnevni red jedanaeste sjednice Skupštine Grada Trebinja činio je 29 tačaka. Tokom današnjeg, desetočasovnog zasijedanja, odbornici su usvojili svega šest tačaka Dnevnog reda, a na svakoj od tačaka o kojoj se danas diskutovalo bilo je dosta burno. Pored odborničkih pitanja, danas je usvojena Informacija o stanju bezbjednosti na području grada Trebinja za period 01.07.2021. – 31.12.2021. godine, zatim Izvještaj o ostvarivanju Programa rada Skupštine za period oktobar – decembar 2021. godine, sa godišnjim izvještajem radnih tijela, Godišnji plan gradonačelnika i Gradske uprave Grada Trebinja ta 2022. godinu, Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Grada Trebinja za 2021. godinu te tačka u kojoj su predstavljeni pojedinačni programi svih 17 javnih ustanova i javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Trebinje.

Zanimljivo je bilo na tački odbornička pitanja na kojoj je, između ostalog, Rajko Ćapin, odbornik Socijalističke partije osudio gradnju na Banjama, a nakon njega je to učinio i Gordan Mišeljić. Pokretanje ove teme od strane Rajka Ćapina je za svaku pohvalu i njegove riječi u ovom slučaju imaju posebnu težinu pa i vrijednost budući da je Socijalistička partija dio vladajuće koalicije i skupštinske većine Skupštine Grada Trebinja. Zanimljiva je bila i opservacija Vedrana Furtule na temu gradnje na Banjama, a o svemu ovome moći ćete detaljnije čitati sutra.

Internet magazin ”Moja Hercegovina” će i sutra direktno prenositi  jedanaesto skupštinsko zasijedanje, a u toku sutrašnjeg dana moći ćete pročitati o svemu onome što je obilježilo kako današnje, tako i o onome što će obilježiti sutrašnji nastavak sjednice.

Igor Svrdlin

1 Share
1 Share
Copy link