Početna  /  Odbojkaškim kampom u Trebinju počela Ljetna škola sporta
Hercegovina Trebinje

Odbojkaškim kampom u Trebinju počela Ljetna škola sporta

TREBINjE – Odbojkaškim kampom u Trebinju počela je večeras „Ljetna škola sporta Trebinje 2017“, kroz koju će do 27. avgusta proći oko 1.200 mladih sportista iz brojnih sportskih saveza. 

Oko stotinu mladih odbojkaša i odbojkašica i dvadeset trenera boraviće narednih sedam dana u Trebinju u okviru odbojkaškog kampa koji šesnaestu godinu zaredom organizuje Odbojkaški savez Republike Srpske.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović naglasio je da uz rad u klubovima, kamp daje snažnu podršku i podsticaj razvoju svestrane odbojkaške ličnosti, te istakao da su mnoge mlade ličnosti koje su prošle kroz ovaj kamp izgradile uspješnu karijeru.

Milutin Popović (Foto: Moja Hercegovina)

“Od 1994. godine, sa kratkom pauzom krajem 90-tih godina, kroz kampove u Odbojkaškom savezu Republike Srpske prošlo je 2.100 odbojkaša i odbojkašica i oko 250 trenera. Uslovi u Trebinju su idealni, imamo uspješno organizovan kamp, poznate ličnosti, kvalitetne trenere i sve ostalo što je neophodno“, rekao je Popović.

Zoran Gajić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se ponovo nalazi među mladim odbojkašicama i odbojkašima iz Republike Srpske.

“Veoma je važno da postoji ovakav kamp na teritotiji Republike Srpske, što pokazuju i rezultati ovog kampa i uopšte Odbojkaškog saveza Republike Srpske, a prije svega tu mislim na igrače i igračice koji su potekli sa ovih prostora. Ovaj kamp ima i jednu vaspitnu dimenziju i interesantan je za igrače koji ne dostignu nivo koji su u odbojci dostigli Tijana Bošković, Brankica Mihajlović ili Saša Starović tako da je ovakav projekat višestruko koristan. Mi iz Odbojkaškog saveza Srbije, ne samo da imamo zadovoljstvo da dođemo, nego mislim da imamo obavezu da podržimo ovakav projekat“, istakao je Gajić.

Otvaranju kampa prisustvovala je i reprezentativka Srbije Bilećanka Tijana Bošković koja je ukazala na značaj ovoga kampa, napominjući da je i ona prve koraka napravila upravo u njemu.

Tijana Bošković (Foto: Moja Hercegovina)

„Ovdje mladi imaju priliku da uče od kvalitetnih trenera, da upoznaju druge odbojkaše i odbojkašice sa kojima se ne druže svaki dan i mogu samo da im poručim da rade i treniraju i da nijedan cilj nije nedostižan“, poručila je Tijana.

Školu sporta je zvanično otvorio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović koji je izrazio zadovoljstvo što Trebinje može da ugosti veliki broj sportista, te naveo da će ovaj grad u narednom periodu izdvojiti značajna sredstva za sportsku infrastrukturu.

Odbojkaškim kampom u Trebinju, koji će biti otvoren do nedjelje, 2. jula, rukovodiće selektor ženske seniorske reprezentacije BiH Goran Nešić.

Ljetna škola sporta, koja će obuhvatati devet smjena, koštaće 190.000 KM koje će za 770 sportista iz Republike Srpske finsirati ovo ministarstvo i to 550 koji će boraviti u Trebinju i 220 u drugim gradovima Srpske.

Nikolija Bjelica 

0 Shares
0 Shares
Copy link