Početna  /  Od sutra u Mostaru policijski čas od 19 do 5 časova, očekuje se i u cijeloj FBiH
Hercegovina

Od sutra u Mostaru policijski čas od 19 do 5 časova, očekuje se i u cijeloj FBiH

Štab civilne zaštite Grada Mostara na vanrednoj telefonskoj sjednici donio je izmjene naredbi i zabrane kretanja građana na području Mostara. Tako će umjesto od 18:00 sati, od sutra policijski čas biti na snazi od 19:00 do 05:00 sati.

Navodi se da je Odluka donesena na temelju Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća i Pravilnika o načinu rada i funkcionisanja štaba i povjerenika civilne i Odluke o organizovanju i funkcionisanju zaštite i spašavanja na području Grada Mostara i Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID 19) na području Grada Mostar.

”Ova izmjena naredbi stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 29.3.2020 godine od 19:00 sati”, stoji u naredbi koju potpisuje gradonačelnik i šef Štaba Civilne zaštite Grada Mostara Ljubo Bešlić .

Odluka je donesena u skladu s ljetnim računanjem vremena koje se od sutra primjenjuje.

Klix saznaje da će na sutrašnjoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite biti preporuka za cijelu FBiH da se policijski čas pomjeri odnosno da traje od 19:00 do 05:00, a s razlogom da bi poljoprivrednici mogli iskoristiti duži dan i toplije vrijeme koje se očekuje za sjetvu i rad na obradivim površinama.

Izvor: Klix

16 Shares
16 Shares
Copy link