Početna  /  Novinar Stefan Cvetković pretučen u centru Bele Crkve
Srbija

Novinar Stefan Cvetković pretučen u centru Bele Crkve

Novinar Stefan Cvetković, koji je sredinom prošlog mjeseca nestao pa pronađen, pretučen je u kafiću u centru Bele Crkve, piše “Danas”.

Kako je rekao za taj list list, njega je metalnom šipkom udario lokalni narko-diler, koji je pred istražnim organima već bio osuđivan zbog prijetnji Cvetkoviću.

”Meni je prije dva dana ukinuto policijsko obezbjeđenje, jer je procijenjeno da nisam u opasnosti. Ne vjerujem u slučajnost da se napad dogodio baš nakon toga. Vjerujem da je napadač htio da me ubije, a javnost ću o svemu obavijestiti na konferenciji za novinare, koju ću održati baš u tom kafiću gdje se napad dogodio“, rekao je za Danas Cvetković.

Cvetković je rekao agenciji Beta da je sjedio sa prijateljima u kafiću u Beloj Crkvi, kada mu je prišla nepoznata osoba i metalnim predmetom udarila ga po glavi. On je kazao da je potom pokušao da pobjegne sa mesta događaja, ali da je napadač pokušao da ga pregazi automobilom.

Na fotografiji koju je Cvetković objavio na svojoj Fejsbuk stranici vidi se da je iznad lijevog oka zadobio posjekotinu, koja krvari.

Agenciji Beta rečeno je u Tužilaštvu u Beloj Crkvi da policija provjerava prijavu sa dežurnim tužiocem i prikuplja dokaze o tom događaju.

Stefan Cvetković je nestao sredinom prošlog mjeseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

0 Shares
0 Shares
Copy link