Početna  /  Ništa od TV sučeljavanja – Iz SNSD-a poručuju da ne žele gubiti vrijeme sučeljavanjem na beznačajnom YT kanalu, Drašković tvrdi da se radi o bahatosti
Izdvajamo Trebinje

Ništa od TV sučeljavanja – Iz SNSD-a poručuju da ne žele gubiti vrijeme sučeljavanjem na beznačajnom YT kanalu, Drašković tvrdi da se radi o bahatosti

Koalicija ”Naša Hercegovina” koju čine Hercegovački narodni pokret i Partija demokratskog progresa pozvali su na TV sučeljavanje Luku Petrovića, nosioca liste Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Mirka Ćurića, kandidata za gradonačelnika Trebinja. Luka Petrović je stavove trebao sučeliti sa Radenkom Draškovićem, večeras u 20 časova, a u četvrtak u istom terminu trebala je biti održana debata gradonačelničkih kandidata – Ilije Stankovića i Mirka Ćurića. Do ova dva sučeljavanja neće doći, potvrđeno je u Saopštenju SNSD-a u kojem se navodi da je gostovanje na beznačajnim Youtube kanalima gubljenje vremena. Radenko Drašković je za internet magazin ”Moja Hercegovina” kratko prokomentariosao Saopštenje SNSD-a poručivši da će se uskoro zvanično oglasiti. Poslanik u NSRS i nosilac liste ”Za pravdu i red” Nebojša Vukanović, oglasio se povodom ovog Saopštenja na svom blogu pozvavši Petrovića i Ćurića da sa njim suoče stavove na njegovom Youtube kanalu sa višemilionskim pregledima ili da debatu organizuju na Herceg televiziji.

Iz trebinjskog SNSD-a saopšteno je da  kandidat za gradonačelnika ove političke partije Mirko Ćurić kao ni nosilac liste Luka Petrović neće učestvovati u duelima na neozbiljnim Youtube kanalima.

U saopštenju se navodi da aktuelni gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić nema potrebu da ikog ubjeđuje i pobjeđuje u takozvanim duelima na Youtube kanalima za koje niko ne zna. “Kandidat SNSD – a i široke koalicije koja podržava Ćurića ima cilj da pobjeđuje za Trebinje i sve građane koji misle dobro našem gradu”, stoji u saopštenju.

SNSD Trebinje: Gostovanje na beznačajnom Youtube kanalu je gubljenje dragocjenog vremena

Dalje se navodi da “uvažavajući činjenicu da se nosilac liste SNSD – a i predsjednik stranke u Trebinju Luka Petrović tek oporavio od korona virusa i da mu je odlično poznat Radenko Drašković i njegov rad iz perioda kada je bio na čelu Odjeljenja za privredu Grada Trebinja, a obzirom da nije  čak ni nosilac liste na kojoj se  nalazi, gostovanje s njim na nekom beznačajnom youtube kanalu bilo bi čisto gubljenje dragocjenog vremena”, navodi portal Hercegovina press.

Drašković: Bahatost prema biračima i kulturi dijaloga

Radenko Drašković, koji je večeras u 20 časova trebao održati debatnu emisiju sa Lukom Petrovićem, rekao je za MH da je i Slavko Vučurević, nosilac liste ”Naša Hercegovina HNP-PDP” takođe pozitivan na korona virus, te da je on izabran za sučeljavanje kao zamjena. S druge strane, navodi on, nema zamjene već samo bahatosti i straha od sučeljavanja stavova.

”Iskreno želim nosiocu liste da se što prije oporavi. I naš nosilac liste je u izolaciji, a s obzirom na tajming i očekivanja građana da čuju obje strane u neposrednim TV duelima, smatrao sam da sam adekvatna zamjena. Sa druge strane nema zamjene, ali očigledno ima straha i bahatosti i prema kulturi dijaloga i prema biračima koji se na ovakav način omalovažavaju. Isto važi i za prijedlog duela između kandidata za gradonačelnika Trebinja.” – rekao je Drašković za naš magazin poručivši da će se koalicija ”Naša Hercegovina” uskoro oglasiti zvaničnim Saopštenjem.

Vukanović: Neka me Petrović i Ćurić ugoste na njihovoj Herceg televiziji

Nebojša Vukanović je na svom blogu objavio reakciju na Saopštenje trebinjskog SNSD-a tvrdeći da je cilj istog da s omalovaže protivkandidati kao i poznati novinar Perica Đaković. Pozvao je Petrovića i Ćurića da se suoče sa njim ili na njegovom Youtube kanalu koji ima više desetina miliona pregleda ili u studiju Herceg televizije.

”Možda Miko i Luka žele da gostuju kod mene na najgledanijem kanalu, koji ima preko 24 miliona pregleda i skoro 27 000 pratilaca na Youtube i još skoro 100 000 pratilaca na Fejsbuku. Poziv je otvoren i obećavam da ću ih vrlo prijatno ugostiti u čuvenoj „vili Vukanović“ o kojoj često pišu. Pošto Luka ima koronu predlažem da Miko koristi slušalice i bude stalno na vezi sa svojim kumom, za konsultacije, šaptanje i sugestije…” – naveo je, između ostalog, Vukanović u svojoj objavi.

Igor Svrdlin

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap