Početna  /  Nikšićka policija spriječila likvidaciju Ratka Koljenšića?
Crna Gora Vijesti

Nikšićka policija spriječila likvidaciju Ratka Koljenšića?

NIKŠIĆ – Anđelka Bojović (66), majka Beograđanina Luke i pokojnog Nikole Bojovića i njihov rođak od strica Matija Bojović (35) uhapšeni su sinoć u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića.

Ratko Koljenišić (FOTO: Vijesti.me)

Kako piše Pobjeda, njima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo dogovor za izvršenje krivičnog djela pripremanje ubistva Koljenšića.

Prema saznanjima tog lista iz izvora bliskih istrazi, u blizini Koljenšićeve kuće u naselju Kličevo primijećen je automobil “panda” beogradskih tablica u kojem su bile dvije osobe. Policija je odmah krenula u potragu i pronašla vozilo u kojem su bili Anđelka i Matija Bojović. U automobilu je pronađen i foto-aparat sa snimcima Koljenšićeve kuće.

Osumnjičeni su privedeni u Centar bezbjednosti Nikšić na saslušanje, ali pred inspektorima nisu htjeli ništa da kažu.

Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gdje je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dvije radio-veze.

Istražitelji vjeruju da su majka i sinovac pripremali ubistvo Koljenšića, koji je u decembru prošle godine izašao iz pritvora i od tada je bio pod stalnim policijskim nadzorom zbog informacije bezbjednosnih službi da mu prijeti opasnost.

Ratko Koljenšić je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.

Šaranović je ubijen 11. marta ove godine ispred svoje kuće u naselju Dubovica. Ubice su iz automobila ”BMW” iz dva oružja ispalile skoro 30 metaka u njega.

Hapšenjem Anđelke i Matije Bojovića istražitelji očekuju da će doći do nalogodavca i ubica Šaranovića.

U okviru istrage o ubistvu Šaranovića saslušani su članovi barske kriminalne grupe na čijem čelu je bio pokojni Luka Đurović. Oni su dali izjave u svojstvu građana i nakon ispitivanja pušteni jer su imali alibi.

Prema operativnim podacima crnogorske policije, pokojni Šaranović godinama je bio u ratu sa mafijaškim klanom Luke Bojovića (43) koji kontroliše “škaljarski klan“ iz Kotora i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića.

Kao direktnog počinioca ubistva Nikole Bojovića tužilaštvo je označilo Sašu Cvetanovića, kojem se sudi u beogradskom Specijalnom sudu.

Rat Šaranovića i Bojovića počeo je prije skoro osam godina kada je ubijen Slobodanov brat Branislav Šaranović (66). Ubijen je u oktobru 2009. godine, a do danas taj zločin nije rasvijetljen.

Slobodan je kao nalogodavca likvidacije njegovog brata označio klan na čijem je čelu Luka Bojović.

Bojović se nalazi u španskom zatvoru gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprava.

Španska policija je Bojovića sumnjičila i za više likvidacija u toj zemlji, ali nije bilo dokaza o njegovoj upletenosti.

Srpske vlasti su zimus povukle potjernicu za Bojovićem, nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za više ubistava u Srbiji, dok mu je stara kazna od 15 mjeseci zatvora uračunata u ekstradicioni pritvor u Španiji u kojem je bio dok se odlučivalo o srpskom zahtjevu za izručenje.

0 Shares
0 Shares
Copy link