Početna  /  Nezodovoljni Vučićevom najavom novog policijskog časa – Građani ušli u skupštinu, baklje na sve strane
Srbija

Nezodovoljni Vučićevom najavom novog policijskog časa – Građani ušli u skupštinu, baklje na sve strane

Građani koji su se večeras okupili ispred Skupštine Srbije, nezadovoljni ponovnim uvođenjem policijskog časa, probili su vrata parlamenta i ušli u zgradu. Policija je spriječila ulazak većeg broja građana.

Spontani protest u Beogradu noćas je krenuo sa raskrsnice Takovske, Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra zbog najave da će u petak biti uveden policijski čas kako bi se suzbilo širenje korona virusa. Građani su zaustavili saobraćaj pored platoa ispred Narodne Skupštine Srbije. Na početku je protest brojao par stotina građana, da bi cifra rasla iz časa u čas pa se trenutno, po prognozama, ispred Skupštine nalazi nekoliko desetina hiljada nezadovoljnih građana.

Građani uzvikuju “Vučiću lopove”, “Ostavke”, lupaju u šerpe. Na protestu pojavila se policija, a građani naizmjenično propuštaju vozila. Oni pozivaju da se ispred skupštine okupe studenti i svi oni kojima je kako kažu stalo do budućnosti svoje zemlje.

U jednom momentu demonstranti su ušli u Skupštinu, ali ulazak većeg broja spriječila je Specijalna policija, koja se, po svemu sudeći, nalazila u prostorijama Skupštine, očekujući da će demonstranti krenuti ka Parlamentu Srbije.

U svakom slučaju, situacija je napeta, a mi ćemo pratiti razvoj situacije i blagovremeno vas obavještavati.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap