Početna  /  Nevesinje: Raspisan tender za završetak radova na izgradnji vodovoda Udbina
Hercegovina nevesinje

Nevesinje: Raspisan tender za završetak radova na izgradnji vodovoda Udbina

NEVESINJE –  Danas je raspisan tender za izgradnju vodovoda od Vojina do centra Nevesinja kojim bi se voda iz jame Udbina dovela u Nevesinje, potvrdio je vršilac dužnosti direktora HE “Dabar”, Željko Zubac.

FOTO: Radio Nevesinje

Vršilac dužnosti direktora HE “Dabar”, Željko Zubac kaže da je danas raspisan tender u vrijednosti od 2,5 miliona maraka za izgradnju preostalih radova na vodovodu Udbina – Nevesinje.

“Pomenuti radovi obuhvataju distributivni cjevovod od Vojina do Brežina, pumpno postrojenje na Brežinama i rezervoar kapaciteta 1.000 m3 na poziciji Debelo Brdo odakle bi se voda gravitaciono distribuirala u mrežu. Do sada smo uložili oko 4 miliona maraka, a sada ulažemo još 2,5 miliona za izgradnju i završetak vodovoda koji je podjednako bitan kako za projekat Gornji Horizonti tako i za Opštinu Nevesinje”, kaže Zubac.

Zubac kaže da je plan da se na proljeće krene sa građevinskim aktivnostima, a da se u međuvremenu završe sve pripremne radove.

“Do sada je već urađeno trasiranje terena kao i ostala projektno tehnička dokumentacija”, poručuje Zubac.

Potvrđeno nam je da će danas da se raspiše tender za nabavku prečistača pitke vode na akumulaciji Alagovac. Procijenjena vrijednost ovog projekta iznosi oko 870.000 evra. Opština Nevesinje je sredstva obezbjedila preko Evropske Investicione Banke, a najavljeno je da će dio sredstava uplatiti Vlada RS.

Realizacijom pomenutih aktivnosti bilo bi rješen višedecenijski problem vodosnabdijevanja. Ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom, građani Nevesinja će naredno ljeto provesti dostojanstveno, baš onako kako i zaslužuju, poručuju iz HE “Dabar”.

160 Shares
160 Shares
160 Shares
Copy link