Početna  /  Nedjelja djeteta obilježena u Gradskoj upravi Trebinja
Hercegovina Trebinje

Nedjelja djeteta obilježena u Gradskoj upravi Trebinja

TREBINJE – Povodom Nedelje djeteta, u Gradskoj upravi Trebinja gradonačelnik Slavko Vučurević danas je upriličio prijem za školarce. Proslavljajući svoj dan, ovi mališani na srdačnu dobrodošlicu odgovorili su brojnim recitacijama, a Vučurević je istakao da su mu ovo najdraži, najbolji i najbezbolniji gosti.

slavko_djeca_mojahercegovina
Školarci na prijemu kod gradonačelnika Slavka Vučurevića

– Imaju malo zahtjeva, a sa svojom pjesmom i mladošću čine mi radost. Gradska uprava će uvijek iznalaziti novca za potrebe ove djece u pogledu standarda ustanova u kojima one borave: dječijih vrtića, osnovnih i srednjih škola ili fakulteta. Nastojaćemo da na svaki način pomažemo razvoj i usmjeravamo djecu. Naravno, sa tim pomažemo djeci, pomažemo njihovim pedagozima, roditeljima i ulažemo u budućnost ovog grada – rekao je Vučurević.

On je dodao da će Grad Trebinje pomoći svojim osnovnim i srednjim školama u predstojećoj grejnoj sezoni, te da je obezbijedio donaciju za sanaciju krova, otvora i fasade Srednjoškolskog centra, u koje već 50 godina nije ulagano ništa.

djeca1_mojahercegovina
Recitacijama uzvratili na dobrodošlicu

Osim toga, Grad Trebinje obezbijediće i odlazak na ekskurziju učenicima trebinjskog Centra srednjih škola koji na istu nisu otišli zbog nedostatka materijalnih sredstava.

– Grad ima samo jedan interes, a to je da nijedno dijete ne smije da bude indisponirano, da osjeća materijalnu krizu ili krizu njihovih roditelja koji ponovo nisu svojom voljom dovedeni u takvo materijalno stanje da ne mogu isfinansirati svoju djecu. Grad stoji i nijedno dijete ne treba da bude bez mogućnosti da se osjeća ravnopravno kao bilo koje drugo čiji roditelji mogu da obezbijede ono što neko drugi ne može. Moja je poruka i danas svima koji imaju probleme da je Gradska uprava spremna i da ćemo pomoći i obezbijediti sva sredstva za dobar razvoj i uslove života i učenje ove naše djece – zaključio je Vučurević.

Recitacijama uzvratili na dobrodošlicu
Recitacijama uzvratili na dobrodošlicu
51 Shares
51 Shares
Copy link