Nastavljena potraga za novinarom Stefanom Cvetkovićem

Jake snage policije i žandarmerije nastavile su od jutros potragu za nestalim novinarom Stefanom Cvetkovićem u Beloj Crkvi.

Nestanak Cvetkovića prijavljen je u srijedu kasno uveče, kada je pronadjen automobil koji je koristio.

Motor i farovi su bili uključeni, vrata automobila otvorena, a pored je pronadjen Cvetkovićev sat kojem je bila otkinuta narukvica.

Pripadnici Žandarmerije započeli su u četvrtak oko 15 sati pretragu kopnenog terena oko belocrkvanskih jezera. Specijalizovane ronilačke jedinice pretraživale su i unutrašnjost jezera i obližnjih vodotokova.

U Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi, na mjestu gdje je Cvetković nestao, još se nalazi parkiran “folksvagen polo”, koji je novinar koristio.

Kako je ranije saopšteno iz novinarskih udruženja, on se u posljednje vrijeme bavio osjetljivim temama, između ostalog i ubistvom u Kosovskoj Mitrovici jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića.

Istražni sudija apelovao na svjedoke da se jave tužilaštvu

Postupajući istražni sudija iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je da je to tužilaštvo izdalo odgovarajuće naredbe u istrazi nestanka novinara, ali da konkretnih rezultata istrage a sada nema, i apelovao na sve svjedoke koji eventualno imaju podatke o nestanku Cvetkovića da se jave tužilaštvu.

“Do sada je tužilaštvo koje rukovodi pretkrivičnim postupkom izdalo naredbe za zadržavanje podataka vezanih za lociranje mobilnih telefona trenutno nestale osobe, zatim naredbe o pretresu njegovog stana kao i stanova lica sa kojima je poznato da je nestala osoba bila u kontaktu. Podnijeta je i naredba za utvrđivanje analize DNK iz automobila, da se vidi kome treba pripadaju osim nestalom, iako i to ne mora ništa da znači. Preduzimamo sve da bismo utvrdili šta se uopšte desilo i da li se uopšte nešto desilo”, rekao je Knežević agenciji Beta.

Dodao je da bi svaka pomoć eventualnih svedoka Cvetkovićevog nestanka dobrodošla i naveo da su i danas kao i juče angažovane brojne snage policije i žandarmerije u Beloj Crkvi i okolini.

Sejdinović: Pomoćnik predsjednika opštine izjavio da je to “kriminalno ubistvo”

Predsjednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović rekao je da je pomoćnik predsjednika opštine Bela Crkva Jovan Daja juče odbio da odloži sjednicu Skupštine opštine zbog tog događaja i da je slučaj nazvao “kriminalnim ubistvom”.

Na snimku sa sjednice Skupštine opštine čuje se i vidi kako Jovan Daja odbija zahtjev opozicije da se sjednica odloži zbog nestanka novinara i govori da mnoga “kriminalna ubistva” nisu ni ranije razriješena i da ne vidi razlog zašto bi se odlagala sjednica.

Stefan Cvetković je u posljednjih deset godina u više navrata prijavljivao da mu prijete smrću različiti političari i tajkuni.

Autor