Početna  /  Narodni poslanici PDP-a osuđuju napade na Vukanovića objavljene u Saopštenju trebinjskog PDP-a
Izdvajamo Trebinje

Narodni poslanici PDP-a osuđuju napade na Vukanovića objavljene u Saopštenju trebinjskog PDP-a

Foto: Ilustracija Trebinjelive
Gradski odbor Partije demokratskog progresa Trebinje juče je, nakon navoda Nebojše Vukanovića o saradnji Slavka Vučurevića i Luke Petrovića, objavio Saopštenje u kojem se oštro kritikuje narodni poslanik iz Trebinja. U Saopštenju se, između ostalog, navodi da je Vukanović 2012. bio naručen od strane SNSD-a za kandidata za gradonačelnika, nazivajući ga ”blatom koje nikako da se otkači sa našeg đona”. Vukanoviću se u Saopštenju spočitavaju česta gostovanja na federalnim medijima uz insinuaciju da će, nastavi li se udvarati javnosti u FBiH da nije isključeno da će ”umjesto mahalskog pjetlića postati pravi bosanski horoz”. Saopštenje je potpisao Gradski odbor PDP-a. Nakon ovog Saopštenja oglasili su se narodni poslanici Partije demokratskog progresa, Ljubiša Krunić i Jelena Trivić i oštro osudili sadržaj istog.

Saopštenje koje je juče objavio Gradski odbor Partije demokratskog progresa Trebinje izazvalo je pravu malu buru, a narodni poslanici ove partije – Ljubiša Krunić i Jelena Trivić osudili su sadržaj istog i žestoke napade i uvrede na račun Nebojše Vukanovića. Naime, nakon što je Nebojša Vukanović izjavio da ima saznanja o tajnom političkom paktu Slavka Vučurevića i Luke Petrovića, uslijedio je oštar odgovor u vidu Saopštenja koje je potpisao GO PDP Trebinje. Saopštenje prenosimo u cjelosti i bez izmjene.

SAOPŠTENJE GO PDP TREBINJE:

Poštovani sugradani,

Ovim putem želimo da se obratimo javnosti sa sljedećim saopštenjem. Naručeni kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja, Nebojša Vukanović, evo već devet godina ne može da podnese poraz koji je doživio na izborima 2012. godine. Tada je gospodin Vukanović ostao ispod tabana našeg tadašnjeg kandidata, Slavka Vučurevića i PDP-a. Nakon debakla na pomenutim izborima, razumljivi su napadi Nebojše Vukanovića, međutim, svi smo svjedoci neuspjeha njegove stranke ‘’Za pravdu i red”, nakon čega sevapom SDS-a postaje narodni poslanik. Znamo za namjere gospodina Vukanovića da pokušajem razbijanja gradskog odbora PDP-a ponovo pokuša doći do mandata narodnog poslanika. Znate kako narod kaže:

„Zavadi pa vladaj”.

Godinama nismo odgovarali na atake i lavež Nebojše Vukanovića, ali blato nikako da se otkači sa našeg đona. Vukanoviću smeta svako koga on ne može potčiniti ili politički pobijediti. Samozvani „pravednik” ili kantar efendija mjeri svakog, samo ne sebe i svoje djelo-razumljivo, nema šta. Juče na televiziji „N1″ kritikuje Draška Stanivukovića, a već danas, salvom laži, neistina i podmetanja napada Slavka Vučurevića. Ali neka, nabijeđeni kandidat za najviše državne funkcije umiljato se smijulji sa Federalnih medija, udvarajući se tamošnjoj javnosti napadima na određene ličnosti iz RS-a.

Možda ga to kvalifikuje da ga SDA kandiduje za neku od funkcija, pa tako, od trebinjskog mahalskog pjetlića, postane pravi bosanski horoz.

Vukanoviću, samozvani kandidatu za najviše državne funkcije, nikako da shvatiš da blato nikada nije i ne može biti na površini, već samo na dnu. Ispratićemo te sa mišlju velikog Andrića:

„Jadan je onaj koji mora ponižavati druge da bi uzdigao sebe”. Ti to sigurno jesi.

Nebojša, ispod rđe nema zlata.

GO PDP, Trebinje.

Na prvu reakciju nije se dugo čekalo jer se na svojoj Fejsbuk stranici oglasila Jelena Trivić izrazivši uvjerenje da, uprkos tome što je Saopštenje zvanično objavljeno od strane GO PDP Trebinje, iza Saopštenja ne stoje ključni ljudi trebinsjkog PDP-a. Ona osuđuje ovakav tretman prema Nebojši Vukanoviću ističući da je govor mržnje, brutalnost i blaćenje nedopustivo.

Nebojša Vukanović, Jelena Trvić, Draško Stanivuković

Nedugo nakon Trivićeve oglasio se i Ljubiša Krunić, takođe putem Fejsbuk stranice. On je naveo da se, kao član Gradskog odbora PDP Trebinje i narodni poslanik ograđuje od Saopštenja ističući da vokabular koji se vrijeđa i omalovažava Nebojša Vukanović nije primjeren Partiji demokratskog progresa. Krunić je dalje izrazio svoje ubjeđenje u Vukanovićeve iskrene opozicione namjere te dodao da je ovakvo Saopštenje očigledan dokaz da stvari unutar GO PDP Trebinje ne funkcionišu baš najbolje.

Očigledno je da unutar opozicije u Republici Srpskoj odnosi nisu najsjajniji, a ovo Saopštenje pokazalo je da i unutar PDP-a postoje određene nesuglasice. Što se tiče Vukanovićevih optužbi na račun Slavka Vučurevića, kao i Saopštenja koje je uslijedilo nakon toga, ostali politički subjekti i partije se nisu zvanično oglašavale, a Nebojša Vukanović je na svom blogu izrazio zahvalnost Ljubiši Kruniću i Jeleni Trivić ističući da je neophodna katarza i čišćenje opozicionih redova te da se pokaže odlučnost da se sistem mijenja istinski a ne dekorativno.

Igor Svrdlin

 

9 Shares
9 Shares
Copy link