Početna  /  Naredba kriznog štaba: U cijeloj FBiH obustavlja se rad svih ugostiteljskih objekata, kina, muzeja…
Federacija BiH

Naredba kriznog štaba: U cijeloj FBiH obustavlja se rad svih ugostiteljskih objekata, kina, muzeja…

Priprema se ukupno 20. naredbi, a premijer Kantona Sarajevo je zbog velikog interesa javnosti tražio informacije o mjerama koje se odnose na zabranu rada određenih privrednih i drugih objekata, javnih okupljanja i drugo.

Federalni štab je donio naredbu da se zabranjuju sva javna okupljanja, obustavlja se rad svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, restoranima, pizerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovi, čajdžinicama, kafeima.

Također je naređeno da se obustavljaju sve usluge kulturnih i sportskih institucija, rad muzeja, pozorišta, aktivnosti u koncertnim dvoranama, umjetničkim galerijama, rad kina, bazena, kupališta, spa -centara, fitnes centara.

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Naredba se primjenjuje od srijede, 18.03.2020. od 06:00h.

Nakon proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID – 19) na području Federacije BiH, Federalni štab civilne zaštite (FŠCZ) na prvoj vanrednoj sjednici u Sarajevu koja još traje.
Izvor: KLIX
0 Shares
0 Shares
Copy link