Početna  /  Napad na novinara portala Moja Hercegovina
Republika Srpska

Napad na novinara portala Moja Hercegovina

U noći između 28. i 29. septembra napadnut je novinar našeg portala Stefan Blagić od strane nepoznatog policijskog službenika prilikom pretresa ugostiteljskog objekta “Galerija” u centru Banjaluke.

Blagić tvrdi kako je dobio udarac u predjelu potiljka neposredno nakon što je policajcu na zahtjev dao na uvid ličnu kartu.

Blagić je slučaj prijavio i unutrašnjoj kontroli MUP-a Republike Srpske, a njegov Fejsbuk status prenosimo u cjelini.

“Poštovani,

Moje ime je Stefan (Goran) Blagić JMBG 2502991… po vokaciji sam dipomirani politikolog, a predsjednik sam UG “Restart Srpska” i novinar portala Moja Hercegovina.

Ovom prilikom želim da prijavim policijskog službenika koji je u noći 28. na 29. septembar tekuće godine vršio raciju/pretres u ugostiteljskom objektu “Galerija” u centru Banjaluke. Naime, isti me je, nakon što mi je tražio ličnu kartu, udario otvorenom šakom u predjelu potiljka. Neposredno prije toga rekao je: “Aaaaa, ti si taj!”

Napominjem da nisam pružao nikakav otpor niti sam na bilo koji način isprovocirao policijskog službenika, a za to imam i više svjedoka, koji su spremni da svjedoče.

Kada sam tražio da mi policajac otkrije svoj identitet, on to nije htio da uradi. To nije učinio ni njegov kolega kojeg sam takođe pitao. Kolega mi je samo dobacio: “Idi odavde, ne traži probleme.”

S obzirom na činjenicu da su policijski službenici kamerom zabilježili kompletan pretres objekta, smatram da biste se lako mogli uvjeriti u ovo što sam napisao, te identifikovati nesavjesnog policijskog službenika i najstrožije ga kazniti.

Ukoliko vam je potrebna moja dalja pomoć, stojim vam na raspolaganju. Službenika mogu prepoznati, ukoliko bude bilo potrebe.

Srdačan pozdrav!

Stefan Blagić”

Pokušali smo stupiti u kontakt sa portparolom PU Banjaluka i portparolom Ministarstva unutrašnjih poslova, ali se niko nije javljao na naše pozive.

 

351 Shares
Copy link
Powered by Social Snap