Početna  /  Najava: Večeras u Kulturnom centru predstava ”Art” u izvođenju trebinjskih glumaca
Kultura

Najava: Večeras u Kulturnom centru predstava ”Art” u izvođenju trebinjskih glumaca

Večeras u 20 časova, u pozorišnoj sali trebinjskog Kulturnog centra biće izvedena prva premijera predstave ”Art” rađene po tekstu Jasmine Reze, a u režiji Željka Miloševića. Predstava je rađena u produkciji Kulturnog centra Trebinje, a igraju Darko Kurtović, Zoran Jakšić i Vladimir Samardžić.

Pozorišni komad ”Art” francuske spisateljice, scenaristkinje i glumice Jasmine Reze, odgraće se noćas po drugi put, nakon što je premijeru imao na Festivalu festivala ove godine. Ovaj komad, uz komad ”Bog masakra”, predstavlja najpoznatije djelo ove autorke. Komad ”Bog masakra” na filmsko platno je donio čuveni Roman Polanski u adaptaciji nazvanoj ”Masakr”. Komad ”Art”, koji će večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra odigrati veterani trebinjskog pozorišta Darko Kurtović, Zoran Jakšić i Vladimir Samardžić, a u režiji Željka Miloševića, predstavlja klasik savremene drame. Za dvadesetak godina, koliko je prošlo od objavljivanja ovog modernog klasika, odigran je sa velikim uspjehom širom svijeta.

Ovaj komad je osvojio najznačajnije pozorišne nagrade na prestižnim svjetskim festivalima, a priča je to o prijateljstvu i umjetnosti. Kako će jedna skupocjena umjetnička slika koja je potpuno bijela, poremetiti odnose tri prijatelja Serža, Marka i Ivana i učiniti da na površinu potpuno isplivaju sve ono što je godinama ”gurano pod tepih”, pogledajte večeras u 20 časova. Cijena ulaza je 3 konvertibilne marke.

Fotografije i plakat: Jovan Vidaković

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap