Početna  /  Najava: Sedmica italijanske kuhinje u Trebinju
Hercegovina

Najava: Sedmica italijanske kuhinje u Trebinju

Organizacija ”Slow food Trebinje” organizovaće kulinarski događaj u Trebinju, u sklopu Sedmice italijanske kuhinje, koja će širom Bosne i Hercegovine biti održana od 19. do 25. novembra. Ovom prilikom, Trebinje će posjetiti i ambasador Republike Italije, njegova ekselencija Nikola Minasi. Organizatori obezbjeđuju bogat kulturno – umjetnički program, a sve u duhu i u čast italijanske kuhinje.

Obavještenje za medije ”Slow food Trebinje” prenosimo u cjelosti:

Povodom “Sedmice italijanske kuhinje” u Bosni i Hercegovini koja se organizuje od 19-25 novembra, u subotu 24. novembra sa početkom u 11 časova, i u saradnji sa Italijanskom Ambasadom, Gradom Trebinjem, Osnovnom školom “Sveti Sava” iz Ljubinja, Centrom srednjih škola, Trebinje te uz pomoć supermarketa Bingo, Tropik, Best i Konzum, Slow Food Trebinje, Hercegovina organizuje kulinarski dogadjaj čija je svrha promocija italijanske kuhinje. Pravićemo italijanska jela, ali ćemo uklopiti i domaće hercegovačke sastojke, a sve na zabavan način. Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” iz Ljubinja će izvesti komičnu predstavu “Amici”. Tema je TV kulinarski show kao jedan od mnogih koje imamo priliku da gledamo na televiziji – simpatično takmičenje između jednog italijanskog i jednog domaćeg šefa kuhinje. Chef Nihad Mameledžija će sa učenicima ugostiteljske škole iz Trebinja, pripremiti nekoliko italijanskih jela i desert koji će se degustativno ponuditi posjetiocima.

Kroz ovu aktivnost sa učenicima ugostiteljske škole iz Trebinja, želimo da doprinesemo razbijanju predrasuda o zanimanju kuhara i privučemo mlade ovoj kreativnoj, a na našim područjima deficitarnoj profesiji.

Događaj će posjetiti i ambasador Republike Italije u Bosni i Hercegovini, Njegova ekselencija gospodin Nicola Minasi sa saradnicima, koji će nakon događaja imati prijem u kabinetu zamjenika gradonačelnika Grada Trebinja, gospodina Mirka Ćurića.

Okvirni redoslijed događaja:

11:00 Početak kulinarskog show-a

12:00 Predstava „Amici“ učenika Osnovne škole iz Ljubinja

12:20 Obraćanje prisutnima zamjenika gradonačelnika i ambasadora Republike Italije

12:30 Degustacija jela

13:30 Prijem za ambasadora Republike Italije u gradskoj upravi

Ako vrijeme bude lijepo, događaj će se dešavati ispred hotela bijeli Platani, a ukoliko bude kiše, biće organizovan u hotelu Central.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Gordana Radovanović telefon 065 577 271.