Početna  /  Načelnik opštine Gacko rijetko dolazi na posao, ali građani ga i dalje biraju (VIDEO)
gacko Hercegovina Vijesti

Načelnik opštine Gacko rijetko dolazi na posao, ali građani ga i dalje biraju (VIDEO)

GACKO – Na posao rijetko dolazi, ali i to mu opraštaju. Milan Radmilović, gatački fenomen po peti put je izabran za načelnika opštine.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Za pobjedu mu nisu bile potrebne velike riječi i obećanja. Sa jednim bilbordom i tribinom osvojio je Gačane, a ni to mu, kažu građani, nije bilo potrebno.

Osjetljiv na stare i bolesne. Široke ruke kad zafali za hranu, ogrijev, radost ili žalost. I šta bi više mogli da traže, šale se građani koji su bez dileme glasali za Radmilovića. Ne smeta im zapušteni centar grada, dugogodišnji problem kanalizacije, vodosnabdijevanja.

Na pitanje gdje je načelnik, hoće li i kada doći na posao u opštini niko nema odgovor. Milan Radmilović mobilni telefon najčešće drži isključen, a Gačani kažu da se na poslu pojavljuje svega dva-tri puta nedeljno.

Danas nije došao na sastanak sa predsjednikom skupštine. Uzaludno su ga čekali i građani pred vratima. I tako načelnik funkcioniše godinama, kažu poznavaoci gatačkih prilika.

“Mislim da je cijeli sistem u suštini postavljen tako da, evo i to može da funkcioniše. Dakle pričati o tome kako i zašto se ovakve stvari dešavaju, možda bi mogli da kažemo da je u osnovi to što građani više nisu generalno vlasnici svog glasa”, rekla je Milanka Kovačević, novinar Radio Gacka.

Milan Radmilović se kao diplomirani ekonomista u opštinu zaposlio prije tri i po decenije. 2000. godine je pobijedio na prvim načelničkim izborima, i od tada nema konkurenciju.

Pogledajte prilog iz Centralnih vijesti banjalučke ATV:

229 Shares
Copy link
Powered by Social Snap