Početna  /  Mur u oproštajnoj posjeti Cvijanovićevoj: Reformski procesi ostaju prioritet
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Mur u oproštajnoj posjeti Cvijanovićevoj: Reformski procesi ostaju prioritet

Željka Cvijanović, predsjednica Vlade Republike Srpske, primila je danas u oproštajnu posjetu šefa Misije OEBS-a u BiH Džonatana Mura te mu je zahvalila na korektnoj i dobroj saradnji i pozitivnim inicijativama i projektima koje je Misija OEBS-a realizovala u saradnji sa Vladom, institucijama i lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

FOTO: Nezavisne

Cvijanovićeva i Mur su razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, s posebnim osvrtom na proces sprovođenja ekonomsko-socijalnih reformi, saopšteno je iz Biroa za odnose za javnošću Vlade RS.

Predsjednica Vlade RS je naglasila da reformski procesi ostaju prioritet u radu Vlade Srpske te da institucije Srpske u kontinuitetu sprovode mjere definisane Akcionim planom Republike Srpske za sprovođenje Reformske agende, izrazivši nadu da će i ostali nivoi vlasti u BiH pokazati jednaku posvećenost i razumijevanje za poštovanje usaglašenih programa i dogovorenih rokova.

Tokom sastanka je ocijenjeno da reforme treba da budu u fokusu djelovanja svih nivoa vlasti, a naglašeno je i da je za rješenje važnih pitanja potreban politički dijalog, međusobna saglasnost i uvažavanje svih nivoa vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima.

Cvijanovićeva je poželjela Muru uspjeh na profesionalnom i ličnom planu i izrazila uvjerenje da će uspješna saradnja između institucija Republike Srpske i Misije OEBS-a biti nastavljena i ubuduće.

0 Shares
0 Shares
Copy link