Početna  /  Motoristi iz cijele Evrope u defileu trebinjskim ulicama
Hercegovina

Motoristi iz cijele Evrope u defileu trebinjskim ulicama

TREBINjE – Tradicionalni moto skup koji je počeo sinoć u Trebinju nastavljen je večeras defileom motorista trebinjskim ulicama. Oko hiljadu ljubitelja dvotočkaša iz cijele Evrope sjatilo se ovog vikenda na 17. Međunarodni moto skup “Trebinje 2016”,  koji organizuje moto klub “TNT” iz ovog grada.

Motorijada_Trebinje_2016_3

Nakon defilea bajkeri su se okupili u krugu bivše kasarne Luke Vukalovića, gdje su priređene moto igre.

Posebno zanimljiv među bajkerima je bio Dragan Jovanović iz Arilja, koji vozi motore već četrdeset godina.  Za trebinjske motorijade, na kojima je bio više puta, ima samo riječi hvale.

“Ja vozim iz čistog zadovoljstva i uvijek idem tamo gdje mi je lijepo. Na ovakvim skupovima možete sresti samo ljude koji imaju pozitivnu energiju. Ja se divim ovoj organizaciji, jer je veoma neobično da jedan cijeli grad prihvati ljude koji su inače dijametralno suprotstavljeni tradiciji i načinu života koji je karakterističan za ovo podneblje. Inače, trebinjska motorijada visoko kotira u motorističkom svijetu”, kazao je Dragan.

Dragan Jovanović iz Arilja (Foto: Moja Hercegovina)
Dragan Jovanović iz Arilja (Foto: Moja Hercegovina)

Da ljubav prema dvotočkašima ne poznaje godine dokaz je sedamdesetosmogodišnji Hajnc Renat iz Berlina. Iako uveliko gazi osmu deceniju života Renat i dalje sa istim žarom i ljubavlju vozi svog ljubimca i posjećuje motorijade. Od šesnaeste godine zavolio je motore i ta opsjednutost ga, kaže, drži i danas.

“Ja sam četvrti put na motorijadi u Trebinju i jako mi je lijepo. Najstariji sam ove godine i ako Bog da voziću još koju godinu. Život nas bajkera je fantastičan. Bez motora ja ne bih mogao živjeti. To je moj hobi”, iskren je Renat.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević sa najstarijim motoristom (Foto: Moja Hercegovina)
Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević sa najstarijim motoristom (Foto: Moja Hercegovina)

Motoriste je u Gradskoj upravi ugostio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, poželjevši im dobrodošlicu i prijatan boravak, posebno pohvalivši organizaciju ovogodišnje motorijade.

“Nadam se da ćete nam sljedeće godine doći sa mnogo više drugara. Mi u vama vidimo promotere turističkih potencijala našeg grada. Vidimo vas kao hrabre i dobre ljude sa posebnom ljubavlju prema motorima”, rekao je Vučurević.

Motorijada je počela sinoć u krugu bivše kasarne koncertom rok grupe “Divlje jagode”, a večeras će u muzičkom dijelu programa nastupiti zagrebački bend “Psihomodo pop”, dok će kao predgrupa nastupiti “Tupas mene” iz Banjaluke.

Sponzori ovogodišnje motorijade su Grad Trebinje i Hidroelektrane na Trebišnjici (HET).

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link