Početna  /  Mostarski požari ugašeni, u Ljubinju gori sto metara od magistralnog puta
Hercegovina ljubinje

Mostarski požari ugašeni, u Ljubinju gori sto metara od magistralnog puta

Najkritičnije stanje na hercegovačkim požarištima je u Ljubinju kod sela Pustipusi, gdje je vatra došla na sto metara od magistralne ceste. Mostarski požari su ugašeni, a gašenju požara na Čvrsnici pomoglo je nešto hladnije vrijeme tokom noći.

Foto: Moja Hercegovina

“Svi požari koje smo imali su ugašeni ili pod kontrolom osim onog kod sela Pustipusi koji je i dalje vrlo aktivan i širi se prema magistralnoj cesti. Vatra se sada nalazi na sto metara od ceste, sve raspoložive snage su na tom terenu i očekujemo poboljšanje”, kazao je za Klix.ba Miodrag Ilić, starješina ljubinjskih vatrogasaca. Zatražena je i pomoć OS BiH.

Mostarski požari su ugašeni, ljudi su vraćeni s terena, najkraći je rezime iz Mostarske profesionalne vatrogasne jedinice o stanju požara koji su ovog vikenda ugrožavali mostarska naselja. Požari u Raštanima i Kosoru su sanirani, a vatrogasci su juče imali 14 intervencija.

“Gašenju požara na Čvrsnici, odnosno stanju na tom lokalitetu pomoglo je nešto hladnije vrijeme. Niže temperature i smanjenje udara vjetra prigušili su požar s kojim se borimo već danima”, kaže nam je Omer Nezirić iz Civilne zaštite Jablanica.

Pero Pavlović, potparol Operativnog centra Civilne zaštite HNK, kazao je da su sva četiri požara na širem lokalitetu Čitluka stavljena pod kontrolu. Požar u Stocu, selo Gornja Duboka je ugašen sinoć oko 21 sat. Pavlović dodaje da je požar u Neumu, naselje Podkula, još uvijek aktivan, ali ne prijeti kućama i privatnoj imovini.

18 Shares
18 Shares
Copy link