Moguće amnestiranje bivših SDS-ovaca, Čavić ostaje u NDP-u

U SDS-u se i dalje priča o vraćanju bivših članova u matičnu stranku, zbog, kako kažu, zajedničkog djelovanja. Međutim, aktuelno rukovodstvo poručuje – vrata nisu otvorena baš svima.

Foto: ATV

Još nema zvaničnog stava o amnestiranju bivših SDS-ovaca, ali to ne znači da opcija nije na stolu, poručuje prvi čovjek stranke Vukota Govedarica.

Uvjeren je da će se partija tim pitanjem baviti, i to već na nekoj od narednih sjednica. Vrata su otvorena svima, osim onima koji prave neke nove Srpske demokratske stranke i time prave štetu stranci, kaže Govedarica.

“Što se tiče onih koji nisu nikada napravili štetu stranci, a svojevremeno su otišli iz nje, ona je uvijek spremna da otvori vrata za takve ljude, jer i pored toga što su napustili i otišli, nikada nisu napravili ni jednu vrstu zla i štete u svim tim godinama. Takav je i gospodin Čavić”, kaže Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

Nije ipak, kaže Govedarica, riječ o utapanju NDP-a u SDS, kako su to prenijeli pojedini mediji. Tako nešto isključuje i Dragan Čavić, iako je primjetno osipanje članstva NDP-a, naročito u Banjaluci.

“Ja sam član NDP-a. To je stranka koja ima svoje organe. Mi smo imali neki dan sjednicu na kojoj smo dogovorili tačno kako ćemo se pripremati za izbore za Narodnu skupštinu i ocijenili smo, ipak, da ćemo ići samostalno, a za ostale nivoe ići ćemo u koaliciji sa PDP-om i SDS-o i tu vam je odgovor na sve te spekulacije”, rekao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a.

Ideja o amnestiji se rodila na sastanku sa Asocijacijom stvaralaca RS, a prvi je o tome pričao Momčilo Krajišnik. O vraćanju u SDS ne razmišlja ni Božidar Vučurević, a njegova Prva SDS za samo nekoliko dana trebalo bi da održi izbornu skupštinu. Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kaže da njegovi bivši partijski drugovi pokušavaju da priznaju greške iz prošlosti.

Sa onima koji su nakon izlaska iz SDS-a o toj partiji zauzeli negativan stav – nema pregovora, poručuje Govedarica. Ne konkretizuje, ipak, o kome se radi. Sami će se pronaći, poručuje Govedarica.

Tagovi:
Autor