Početna  /  Mladi trebinjski glumci nagrađeni u Zvorniku – Milici Jeremić – Telebak Zlatno zvono za kostimografiju
Kultura Trebinje

Mladi trebinjski glumci nagrađeni u Zvorniku – Milici Jeremić – Telebak Zlatno zvono za kostimografiju

U Zvorniku je održan šesti Međunarodni festival dječijeg pozorišta ”Zvono” na kojem su učešće uzeli i Trebinjci koji su odigrali predstavu ”Kapetan Džon Piplfoks” u režiji Željka Miloševića a po tekstu Duška Radovića. Od 12. do 14. decembra ”zvonili” su pozorištanci iz Jagodine, Pećinaca, Bačke Topole, Trebinja i domaćina Zvornika. 

Mladi trebinjski glumci David Popadić i Mitar Miličević nagrađeni su šestom Međunarodnom festivalu dječijeg pozorišta ”Zvono” u Zvorniku. David Popadić, koji u predstavi tumači naslovni lik osvojio je laskavo priznanje  za protagonistu predstave ”Kapetan Džon Piplfoks” dok je Mitar Miličević nagrađen pohvalom za glumačku igru. Trebinjka Milica Jeremić – Telebak nagrađena je Zlatnim zvonom za kostimografiju, čime je nastavila niz uspješnih festivala sa kojih se u posljednje vrijeme gotovo uvijek vraćala sa nagradom za scenografiju ili kostimografiju.

Trebinjski Džon Piplfoks David Popadić

Milica je za internet magazin ”Moja Hercegovina” dala kratku izjavu o osvojenoj nagradi:

”Prije svega čestitam cijeloj ekipi koja je radila na predstavi. Zaista je bilo inspirativno raditi sa najmlađim glumcima Kulturne scene “Male stvari”. Rad na dječijim predstavama mi uvijek predstavlja veliko zadovoljstvo, ali i veliku odgovornost. Moram priznati da ovu godinu smatram jako uspješnom, što potvrđuje i ova nagrada, s obzirom na to da od tri predstave (“Sluge”, “Sumnja” i “Kapetan Džon Piplfoks”) koje su učestvovale na raznim festivalima dvije su nagrađivane u kategoriji najbolje scenografije i kostimografije.” – rekla je Milica za naš magazin.

Milica Jeremić – Telebak

Gost Festivala bio je poznati dječiji dramski pisac – Tode Nikoletić. Nakon svečanog otvaranja izvedena je predstava ”S one strane bajke” Gradskog pozorišta Jagodina po tekstu Miloša Miloševića a u režiji Petra Mitića. Sutradan su se predstavili domaćina Zvorničkog dramskog pozorišta sa predstavom ”Siromašni Romeo” po tekstu Tode Nikoletića, u režiji Božice Ostojić. Isti dan odigrana je i predstava ”Vremeplov” po tekstu i u režiji Dragane Knežević. Pretposljednjeg dana Festivala odigrana je predstava ”Od bebe do sebe” SKC ”Vuk Stefanović Karadžić” iz Bačke Topole, koja je takođe rađena po tekstu Tode Nikoletića, a u režiji Stanislave Mirović. Čast da zatvore ovogodišnju smotru pripala je trebinjskom ansamblu, dramskom studiju ”Kulturne scene Male stvari”. Nakon ”Kapetana Džona Piplfoksa” uslijedila je dodjela nagrada i pohvala te svečano zatvaranje šestog Međunarodnog festivala dječijeg pozorišta ”Zvono”.

Foto: RTRS

Trebinjski mladi glumci nastavljaju sa dobrim rezultatima pa su se sa još jednog značajnog Festivala vratili sa nagradama. Kontinuitet svakako garantuje kvalitet, a u trebinjskom ansamblu već odavno postoji dobar rad i rezultati koji gotovo uvijek nagrade entuzijazam, želju i talenat.

Igor Svrdlin

171 Shares
171 Shares
171 Shares
Copy link