Početna  /  Mirko Šarović kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH!
Izdvajamo Republika Srpska

Mirko Šarović kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH!

Predsjedništvo SDS-a uoči sjednice Glavnog odbora ove stranke koja se održava u četvrtak predložiće Mirka Šarovića, lidera ove stranka za kandidata za člana Predsjedištva Bosne i Hercegovine.

Ovo je jučer dogovoreno na sjednici Predsjedništva SDS-a, mada postoji mogućnost i da na samoj sjednici bude kandidovan još neko, što je ipak malo vjerovatno s obzirom da je Milan Miličević zvanično odustao od kandidature iako je bilo pokušaja na samoj sjednici Predsjedništva SDS-a da se vrati u trku.

Osim toga, SDS će u četvrtak potvrditi i izborne liste, a kako “Nezavisne” nezvanično saznaju još uvijek nije dogovoren nosilac liste za Narodnu skupštinu RS za izborne jedinice jedan i četiri.

Liste SDS-a za Parlament BiH nosiće Miladin Stanić, Mladen Bosić i Darko Babalj, dok će liste za NSRS između ostalih nositi Milan Radović, Dragomir Vasić, Vukota Govedarica, Marinko Božović dok će listu iz izborne jedinice šest nositi aktuelni gradonačelnik Ljubiša Petrović ili aktuelni poslanik ove stranke Tomica Stojanović, dok će Milan Petrović iz Prnjavora nositi listu iz izborne jedinice dva.

Podsjećamo, Mirko Šarović je obavljao funkciju predsjednika Republike Srpske u periodu 2000-2002. nakon čega je na opštim izborima 2002. bio kandidat za člana Predsjedništva i pobijedio je, ali ovu funkciju nije obavljao do kraja mandata jer je u aprilu 2004. dao ostavku. Funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH obavlja od 2015. godine, kao i funkciju ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, koju obavlja takođe od 2015. godine, a istu funkciju obavljao je i u periodu 2012-2013.

Izvor: Radio Sarajevo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap