Početna  /  Mirko Šarović: Ispred PU Trebinje su narodni poslanici i trebinjski odbornici, tražimo da se Vukanović što prije pusti!
Izdvajamo Trebinje

Mirko Šarović: Ispred PU Trebinje su narodni poslanici i trebinjski odbornici, tražimo da se Vukanović što prije pusti!

Građani se spontano okupljaju ispred Policijske uprave Trebinje kako bi pružili podršku jutros uhapšenom Nebojši Vukanoviću, a među pristiglim građanima nalazi se i Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke koji je osudio ovaj čin koji je nazvao ponižavajućim te saopštio okupljenim medijima da su narodni poslanici, trebinjski odbornici i on na sastanku sa Vesom Milićevićem podnijeli zahtev da Vukanović bude pušten po hitnom postupku.

Hapšenje narodnog poslanika je nedopustivo, rekao je medijima okupljenim ispred PU Trebinje Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

”Narodni poslanici Stojanović, Glamočak i Krunić, koji su se zatekli danas ovdje i ja, išli smo kod komandira Milićevića. Tu su i odbornici trebinjske Skupštine, tražili smo jednoglasno da se pusti Nebojša Vukanović. Sramota je da se narodnom poslaniku stavljaju lisice na ruke, jednom od najaktivnijih i najagilnijih, nekome koga sa pravom možemo nazvati borcem protiv nepravde i borcem protiv kriminala i korupcije. Smatrao sam, kao predsjednik Srpske demokratske stranke, da treba da budem ovdje i da mu pružim podršku, tu su i narodni poslanici iz nekoliko stranaka.” – rekao je Šarović.

Šarović: Narodni poslanik se ni pod kojim uslovima ne bi trebao hapsiti!

Šarović je dodao da do hapšenja narodnog poslanika nije smjelo doći, tim prije što se drugoj strani i Miloradu Dodiku tolerišu mnoge uvrede na račun ljudi iz opozicije.

”Mi smo podnijeli zahtjev, rekli smo da ako je on narodni poslanik da ne bi trebao da se hapsi ni pod kojim uslovima, mora da postoji visok nivo tolerancije prema onome što kaže narodni poslanik. Kao što postoji tolerancija kod uvreda koje sam doživio ja lično i narodni poslanici u NSRS od strane Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, znate kakve je sve izraze koristio pa ga niko nije pozvao na odgovornost i rekao da je to što radi kršenje javnog reda i mira. Čekamo da Vukanović bude pušten, ne znam da li će biti pušten, ponavljam da smo podnijeli zahtjev. Nedopustivo je da se ne otkrivaju i ne procesuiraju izvršioci velikih krivičnih djela ovdje u Trebinju a da Nebojša Vukanović bude uhapšen. Zbog toga što je vikao, što je bio glasan, zbog toga što je dao svoju osudu i rekao šta misli o tužiocima i sudijama  da se uhapsi na ovako ponižavajući način. Šta god da je rekao, on kao narodni poslanik treba da bude pušten na slobodu i da se obustave sve radnje protiv njega. Komandir Milićević na naše pitanje kada će Vukanović biti pušten nije bio precizan, rekao je da će biti puštan ali nije rekao kada, na šta smo mi izričito rekli da se to desi odmah.” – rekao je Mirko Šarović medijima okupljenim ispred Policijske uprave Trebinje.

Ispred Policijske uprave Trebinje, pored Mirka Šarovića te nekoliko narodnik poslanika u NSRS kao i opozicionih odbornika u trebinjskoj Skupštini, sponatno skupljaju građani kako bi pružili podršku Nebojši Vukanoviću.

Igor Svrdlin

9 Shares
9 Shares
Copy link