Početna  /  Miodragu iz Trebinja je potrebna pomoć: Imao sam kravu, bila mi je hranioc, međutim, uginula je
Hercegovina Trebinje

Miodragu iz Trebinja je potrebna pomoć: Imao sam kravu, bila mi je hranioc, međutim, uginula je

“Ja bih se predstavio kao Jahura Miodrag, rođen 14.7.1974. godine u opštini Trebinje. Izrazio bih moje teško materijalno stanje kao borca prve kategorije. Učestvovao sam u jedinici Bobanske čete pokojnog vojvode Nedeljka Vidakovića. Sa 17 i po godina, bio sam najmlađi dobrovoljac, nakon pokojnog Aleksandra Masleše, mog prijatelja i saborca koji je poginuo sa 17 godina. Učestvovao sam na skoro svim ratištima na prostorima Republike Srpske, sa interventnom jedinicom Nedeljka Vidakovića. Bio sam mlad momak, pun snage i života, nisam žalio ni poginuti za nas i za Republiku Srpsku.”

Miodrag je kao maloljetan momak krenuo u rat, dočekao je kraj rata, ali tek onda počinje njegova borba za život. Nema posla, roditelji teško bolesni, do nedavno je imao kravu koja mu je bila gola egzistencija, ali nje više nema. Uginula je.

Počeo sam raditi poljoprivredu sa majkom, nešto i na pijaci, imao sam i kravu, međutim, neki dan mi se desilo da je krava uginula, pala je sa noga, nijedan veterinar nije mogao da je podigne, to mi je bio hranioc, majka je sirila, živjeli smo od mlijeka, imao sam nešto i plastenika. Međutim, kad je majka imala moždani udar, četiri mjeseca je bila u bolnici, sada je u postelji, otac ima 77 godina, polupokretan je, moram i njega paziti sa veoma niskim primanjima od 200 maraka živimo, ali to su samo komunalije.

Iako je Miodragu teško govoriti o svojoj lošoj materijalnoj situaciji, neće da zaboravi ljude koji su mu pomogli.

Nemam nijednog dinara primanja, što mi je najteže. Zahvalio bih se mom prijatelju Goranu Novčiću, mom saborcu, teško mi je sada pričati u ovom trenutku, koji je moje teško materijalno pitanje stavio na portal (ne znam o kojem portalu se radi i da li misli na Fejsbuk). Zahvalio bih se i Ljubiši Kruniću, prijatelju i saborcu, narodnom poslaniku, koji jedini zastupa pitanje boraca u teškoj materijalnoj situaciji, i koji je pokrenuo ovo pitanje Miodraga Jahure, tj. mene, da bi se našao neki izlaz, da bi mi se riješio bar neki posao, da bih mogao preživjeti, majci obezbijediti tablete i pelene. Apelovao bih na pomoć i dobre ljude da vide moju materijalnu situaciju, veoma tešku situaciju u kojoj se nalazim.

Miodrag Jahura
NLB Banka: 5620088123619638

Miodrag moli dobre ljude za pomoć. Ako je neko u mogućnosti da mu pomogne, broj žiro računa Miodrag Jahura NLB 5620088123619638. Ipak, više bi volio da dobije posao kako bi sam izdržavao roditelje i sebe.

Autor video priloga: Nebojša Kolak

1.1K Shares
Copy link
Powered by Social Snap