Početna  /  Ministarstvo odbilo da da dozvolu za kulu u Beogradu na vodi
Srbija

Ministarstvo odbilo da da dozvolu za kulu u Beogradu na vodi

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbilo je da da dozvolu za izgradnju Kule Beograd u okviru projekta Beograd na vodi, prenosi Kurir.

beograd-na-vodi

Ministarstvo građevinarstva donelo je zaključak kojim se odbacuje zahtev “Beograda na vodi” za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju šipova za Kulu Beograd, faza 1, etapa 1, zbog formalnih nedostataka, navodi se u obrazloženju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Za ovaj list su potvrdili da su 15. jula zaključkom odbacili zahtev preduzeća “Beograd na vodi”. Kako su naveli iz Ministarstva, osnovni razlog za odbacivanje je bio taj što je investitor zahtev podneo u papirnoj umesto u elektronskoj formi, kao i drugi tehnički razlozi –  podsećaju da je potrebno dostaviti izveštaj revizione komisije za obe faze izgradnje, ugovore o izgradnji nedostajuće infrastrukture sa odgovarajućim imaocima javnih ovlašćenja. Izvod iz projekta za građevinsku dozvolu nije izgrađen u skladu sa Pravilnikom o sadržini, načinu i postupku izrade i načinu vršenja kontrole tehničke dokumentacije prema klasi i nameni objaekta, navedeno je.

“U skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Pravilnikom o objedinjenoj proceduri, investitor je imao rok od 30 dana za usaglašavanje, ali je proverom u evidenciji utvrđeno da je rok protekao, a da investitor nije podneo novi zahtev”, kazali su za Kurir u Ministarstvu i naveli da postupaju prema svim podnosiocima na isti način, a da je uslov za dobijanje građevinske dozvole ispunjenje svih uslova predviđenih zakonom.

Podsetimo, o projektu Beograd na vodi za Insajder govori gradonačelnik Siniša Mali. “Insajder bez ograničenja” možete gledati na N1, večeras od 21 sat.

ministarstvo-1

ministarstvo-2

0 Shares
0 Shares
Copy link