Početna  /  Ministar Mektić novinarku RTRS-a nazvao “silikonjarom”
Republika Srpska

Ministar Mektić novinarku RTRS-a nazvao “silikonjarom”

Klub novinara Banja Luka oštro je osudio današnji istup ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića koji je na jutrošnjoj pres konferenciji novinarke RTRS-a nazvao “silikonjarama”.
Dragan Mektić (Foto: J. Đurđević)
Dragan Mektić (Foto: J. Đurđević)

– Ne želeći da ulazimo u uređivačku politiku bilo kojeg medija, pa tako ni Radio-televizije RS, niti u aktuelni slučaj prisluškivanja, Klub novinara oštro osuđuje neprimjerene riječi ministra Mektića upućene zaposlenima RTRS-a i prozivke članova njihove porodice na ličnoj osnovi. Ministar Mektić, kao i bilo koji drugi građanin ili zvaničnik, ima demokratsko pravo da kritikuje rad i uređivačku politiku svakog medija, ali na primjeren način i legalnim putem – navodi se u saopštenju Kluba, prenosi Banjaluka.net.

Na današnjoj pres konferenciji, Mektić je grubo izvrijeđao novinarke RTRS-a Nadu Veletić, Nadu Arlov i Biljanu Knežević.

– RTRS je vojno krilo SNSD-a. Nada Arlov je podizala kredite i stipendije za djecu, a Nada Veletić je dobila zadatak da me napada i diskredituje. Meni nikada nije nuđeno da gostujemo u programu RTRS-a. Novinarka RTRS-a Biljana Knežević je silikonjara. Ovom javnom servisu nedostaje jedino crvena pozadina i svjetla iz bordela – rekao je Mektić.

Mektić: Radišić me zvao ali se nismo sastajali

Mektić kaže da ga je Radišić kontaktirao kao ministra bezbjednosti, ali da se nisu sastajali i razgovarali o mogućnosti da Radišić bude zaštićeni svjedok u vezi sa aferom “Snimak”, prenosi ATV.

Mektić poziva Radišića da dođe u RS i ponovi sve što je rekao u snimku koji je u posljednjih dana izazvao strašne plemike u javnosti.

“Želim da Radišić javno kaže sve što zna i da se raščisti cijela situacija nastala oko navodnog snimka Gorana Suvare”, istakao je Mektić i dodao da će na narednoj zajedničkoj sjednici Savjeta ministara BiH i Vlade Srbije tražiti da se pitanje odbjeglih osuđenih kriminalaca riješi.

Ministar bezbjednosti BiH najavio je će od Tužilaštva BiH zatražiti da pošalje tužioca u Beograd da razgovora sa odbjeglim banjalučkim biznismenom Miletom Radišićem.

Govoreći o savjetniku lidera SDS-a Mladena Bosića Nebojši Vukanoviću, kojeg je Goran Suvara optužio da mu je platio da snimi Radišića, Mektić je rekao da je Vukanović to uradio kao novinar i da to nema nikakve veze sa SDS-om.

Na presu je izbio žestoki verbalni sukob između Mektića i novinara RTRS-a. Mektić je Javni servis RS optužio da je „vojno krilo SNSD-a“ i rekao da mu nikada nije bilo ponuđeno da gostuje u programu RTRS-a. Novinar RTRS-a, rekao je da to nije tačno i da je Maktiću nuđeno da dođe u Dnevnik, ali da je on to odbio.

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link