Početna  /  Miljan Aleksić: Nemamo u kasi nijedan đavolji dinar!
bileća Hercegovina

Miljan Aleksić: Nemamo u kasi nijedan đavolji dinar!

Sve je u Bileći stalo. Više od godinu dana, studenti čekaju obećane stipendije. Novca nema ni za mlade bračne parove i odbornike, a na podsticaje mogu da zaborave i poljoprivrednici. Dugovi Opštine prema dobavljačima se gomilaju, a onaj za struju premašio je 200 hiljada maraka.

miljan-aleksic-bileca
Miljan Aleksić, načelnik opštine Bileća (Foto: Moja Hercegovina)

Koliko ima novca u bilećkoj kasi?

– Momentalno, nema jedan đavolji dinar – rekao Miljan Aleksić načelnik Opštine Bileća.

Kako komentarišete to?

– Kako komentarišem? Šta ću ja kad nemam, isplaćivao koliko se moglo.

Investicija odavno nema, a i plate zaposlenih u administraciji kasne. Kasne i socijalna davanja. Za sada se niko ne buni, ali radnici su vlastima dali rok da do oktobra riješe stvar.

“Ne bi smjelo mnogo štošta da se događa u ovoj državi, ali se nažalost događa. Nastojaćemo da ispravimo to. Načelnik ima obećanja da će biti priliva sredstava i da će se te plate izjednačiti i da ćemo ponovo stati na kolosjek sa redovnom isplatom plata”, rekao je Milorad Vojnović, predsjednik sindikata radnika.

Na pitanje gdje su pare niko ne daje odgovor. Svi čekaju novac od hidroakumulacija, a kiše izgleda nije bilo dovoljno da podmiri sve potrebe bilećkih vlasti koje su ove godine isplanirale budžet od osam miliona maraka. Da pokriju dugove fali im kažu samo milion, dva.

“Očekujem sad priliv malo veći kad bude sve će biti u redu. Ja ne znam čemu tolika panika”, rekao je Aleksić.

Studenti kažu više ništa ne očekuju – za njih budućnosti u Bileći više nema.

“Kako da se vratimo ako nam opština ne daje znak da im je stalo do nas. Ne samo opština kao administracija nego i grad. Ako se ne bore za svoju omladinu kako da se nadaju da će im se omladina vratiti”, priča Srđan Komnenić.

Pored zaposlenih u administraciji, sa novcem kubure i penzioneri koji su na kašnjenja kažu, već navikli. Plate su redovne samo u nekoliko privatnih presuzeća koja se u Bileći nažalost mogu izbrojati na prste.

215 Shares

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Turizam, turizam i samo turizam je spas! Oživite jezero, dajte ljudima šansu! Koncesije, prodaja, najam! Samo da se okreće! Sajam se “rodio”, nažalost samo jedan vikend u godini ali vidjelo se, može se ako postoji volja i želja!

215 Shares
215 Shares
Copy link