Početna  /  Milišić: Primjer Zorana Stevanovića je slika odnosa vlasti prema djeci palih boraca! Ćurić: Što niste to riješili kada ste bili vlast?!
Izdvajamo Trebinje

Milišić: Primjer Zorana Stevanovića je slika odnosa vlasti prema djeci palih boraca! Ćurić: Što niste to riješili kada ste bili vlast?!

Nebojša Milišić, odbornik Liste za pravdu i red i pripadnik Trebinjske brigade, juče se, nakon ceremonije proslave Dana Trebinjske brigade, kratko obratio medijima navodeći primjer Zorana Stevanovića, momka koji je nosio jedan od barjaka tokom jučerašnjeg obilježavanja 29. godišnjice od formiranja Trebinjske brigade, kao primjer lošeg odnosa vlasti prema boračkoj kategoriji, u ovom slučaju prema djeci poginulih boraca.

Nebojša Milišić je tokom jučerašnjeg obraćanja medijima iste upoznao sa životnom pričom Zorana Stevanovića, čiji je otac poginuo tokom posljednjeg rata, a koji do danas nije imao dana radnog staža već je prinuđen da nadniči kako bi preživio.

”Ovo je Zoran Stevanović, dijete poginulog borca, do danas nezaposlen, mnogo puta su nam obećavali da će ga zaposliti, ali on je i dalje nezaposlen, to je sramota. On je prinuđen da nadniči, radi za dnevnice kako bi preživio. To je odnos naše vlasti prema borcima i prema poginulim borcima. Obećali su nam prije godinu dana da će riješiti ove probleme, ali evo i dalje se ništa ne rješava. To je sramota za našu brigadu i naš narod!” – rekao je Milišić u kratom obraćanju medijima.

Ćurić: To nije problem trenutne garniture, trebamo se zapitati kako se radilo u prethodnom periodu?

Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, obraćajući se medijima, naveo je da u boračkim organizacijama nema mjesta za politiku, a da je dovođenje nezaposlenog djeteta poginulog borca pred medije čisto politikanstvo. On je poručio Milišiću, iako indirektno, da je ove probleme rebao rješavati dok je sadašnja opozicija bila na vlasti, ali da se on tada nije bavio nezaposlenim već zapošljavanjem svoje rodbine?!

”Mi danas treba da se ne dijelimo, da iznađemo rješenje za sve probleme. U posljednje vrijeme je bilo nekih tema da li gradonačelnik podržava borce, da li prisustvuje nekim događajima, vjerujte da sam ja uvijek tu i tu sam za sve borce. Isto tako želim da poručim da u Boračkoj organizaciji nema mjesta za politiku. Politike imaju i imale su šansu da urade nešto za tu kategoriju i da se dokažu djelima. Ja mislim da se mi sigurno dokazujemo djelima u skladu sa našim mogućnostima. Svi koji su dolazili u Gradsku upravu i kojima smo prezentovali programe koje radimo upravo za tu kategoriju pohvalili su naš rad, a prema našim informacijama, vjerujte da to niko ne radi u Republici Srpskoj osim nas. Stvarno nije dobro da poslije toliko vremena ima toliko neriješenih problema iz ove kategorije, ali to nije problem trenutne garniture ljudi koji su u Gradskoj upravi, to je nešto što bi trebali svi da se zapitamo kako se radilo u prethodnom periodu. Prema tome, moja poruka je da nema mjesta politici, trebamo se djelima dokazivati, trebamo biti ponosni na ove ljude koji su se borili devedesetih godina, nažalost, neki nisu ni preživjeli, rješenja treba iznaći i sve što je potrebno, naravno, uz podršku Republike Srpske. Nemojte da politiku stavljamo prioritetno, da se pojavljuju ovdje neki opozicioni odbornici i prezentuju neki problem, a imali su šansu da to riješe u prethodnom periodu. Riješili su svoje porodice a nažalost, nisu se bavili time da sistemski riješe neke probleme. Grad Trebinje će dati sve od sebe da riješi sve te probleme, mnogi su se trebali riješiti i ranije, ali opet je nas čekalo…” – rekao je Ćurić u svom obraćanju.

Milišić: Niti sam ikada bio dio vlasti niti sam ikoga svog zaposlio!

Na ove riječi Mirka Ćurića, Nebojša Milišić je rekao da se nije pronašao u gradonačelnikovoj izjavi iako smatra da je izjavom aludirano na njega. On ovakvo obraćanje prvog čovjeka Grada Trebinja tretira kao očigledno skretanje sa goručih problema i tema te podsjeća da je u Trebinju i dalje na Birou za zapošljavanje 40 djece poginulih boraca.

”Gradonačelnikova izjava da sam trebao da rješavam te probleme kada sam bio u vlasti je čista glupost jer nikada nisam bio dio vlasti niti sam ikada ikoga zaposlio iz porodice ili familije. Jednu od zastava je nosio Zoran Stevanović, sin poginulog borca, a mi smo tim gestom željeli ukazati na loš položaj ove kategorije, a to je suština. Suština je da je oko 40 djece poginulih boraca i dalje nezaposleno. Sve u svemu, ne mogu sebe pronaći u ovoj izjavi iako je jasno da se gradonačelnik obratio nakon moje izjave i iznošenja jednog od problema, ali ja nisam taj na čija vrata treba da zakuca gospodin Ćurić.” – rekao je Nebojša Milišić za naš magazin.

Igor Svrdlin

 

 

4 Shares
4 Shares
Copy link