Početna  /  MH saznaje: Aleksandar Petković dao ostavku na sve funkcije u SDS-u!
Izdvajamo Republika Srpska

MH saznaje: Aleksandar Petković dao ostavku na sve funkcije u SDS-u!

Aleksandar Petković
Aleksandar Petković, jedini odbornik SDS-a u Skupštini grada Banjaluka, podnio je ostavku na sve stranačke funkcije, saznaje Moja Hercegovina.

Kako za naš portal otkrivaju odlično obaviješteni izvori, Petković, koji je između ostalog, bio član Glavnog odbora SDS-a i dugogodišnji odbornik te stranke u banjalučkoj gradskoj skupštini, ostavku na unutarstranačke funkcije dao je zbog nezadovoljstva odnosom vrha SDS-a prema Banjaluci, kao i zbog imenovanja Milana Radovića, donedavnog potpredsjednika DNS-a za zamjenika predsjednika SDS-a, te Radovićevog postavljanja za stranačkog povjerenika za Banjaluku nakon nedavnog raspuštanja Gradskog odbora SDS Banjaluka.

Međutim, naši sagovornici tvrde da Petković nije istupio i iz stranačkog članstva, te da će, kako kažu, do daljnjeg nastaviti da politički djeluje u okviru najveće opozicione stranke u Srpskoj.

O razlozima zbog kojih je dao ostavku na stranačke funkcije pokušali smo dobiti odgovor od samog Petkovića, ali je on odbio da to komentariše.

Ne mogu vam ništa reći”, kratko nam je poručio Petković.

Na lokalnim izborima u novembru ove godine SDS je u Banjaluci ostvario najlošiji rezultat u svojoj istoriji, osvojivši 3.864 glasa te samo jedan odbornički mandat. Stranka je, istovremeno, pala na tek osmo mjesto po snazi u banjalučkom gradskom parlamentu.

Zbog izuzetno loših izbornih rezultata, Predsjedništvo SDS-a je 30. decembra donijelo odluku o raspuštanju Gradskog odbora SDS Banjaluka, a istog dana za povjerenika je izabran Milan Radović.

Petkoviću je ovo treći mandat u lokalnom parlamentu najvećeg grada Srpske, a osvojio ga je sa treće pozicije na stranačkoj listi, te dobio povjerenje tri odsto više birača od nosioca liste i tadašnjeg predsjednika Gradskog odbora SDS Slavka Grbića. Poznat je kao neko ko se žestoko protivio bilo kakvoj saradnji opozicije sa strankama vladajuće koalicije.

Moja Hercegovina

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap