Početna  /  MH Predizborni upitnik (1): Dajana MIlišić
Izdvajamo Trebinje

MH Predizborni upitnik (1): Dajana MIlišić

Dajana Milišić je po struci diplomirani komparativista i bibliotekar. Odbornica je pokreta Za pravdu i red u Skupštini Grada Trebinja. Na predstojećim izborima kandidatkinja je za poslanicu u NSRS. Dajana Milišić je prva odgovorila na MH Predizborni ? (upitnik).
  1. Za početak, predstavite se…

Zovem se Dajana Milišić i odbornik sam Za pravdu i red – Liste Nebojše Vukanovića u Trebinju.

  1. Sa kojim ambicijama ulazite u ovogodišnju izbornu trku?

Moje ambicije su realne. Inokosne funkcije da pripadnu Trivićevoj i Šaroviću, a Lista Za pravdu i red da oformi poslanički Klub sa minimalno 7 poslanika.

  1. Kako vidite trenutno stanje u RS/BiH?

Stanje je takvo da ukoliko se ne promijeni vlast Republika Srpska će se potpuno raseliti.

  1. Ukoliko pridobijete povjerenje birača šta će biti u fokusu Vašeg političkog djelovanja?

Prvenstveno Hercegovina. Ovako lijep dio naše države nije zaslužio maćehinski odnos, kakav mu pruža trenutna vlast, tako da to prvo moramo mijenjati.

  1. Šta bi poručili Vašim političkim protivnicima?

Na poštene izbore ih ne mogu pozvati, jer oni to ne znaju. Poručila bih im da će nastati pravna država kad-tad.

  1. Šta vidite kao gorući problem trenutno i kako ga riješiti?

Raseljavanje, broj mrtvih je uduplan naspram broja rođenih, zdravstvo, školstvo, privreda, ekonomija… Svaka sfera nam je gorući problem i mislim da više nemamo vremena da sve to samo posmatramo.

  1. Šta mislite o sveprisutnom trendu mijenjanja političkih dresova?

Poznato je da naša Lista osuđuje te pojave i smatram da takvim ljudima treba zakonom zabraniti kandidovanje na izborima.

  1. Kako vidite sastav nove Vlade nakon oktobarskih izbora? Koga vidite kao poželjnog političkog partnera, a s kim ne bi voljeli ući u koalicione razgovore?

Nijedna stranka, nijedna osoba koja je dio vladajućeg sistema sa nama neće nikada moći ostvariti bilo kakvu saradnju, a kamoli koaliciju. O strankama tzv.trećeg puta da ni ne spominjem.

  1. Govoreći generalno o reformama, šta vidite kao prioritet i zašto?

Već sam navela. Cijeli naš sistem ”plače” za reformama.

  1. Za kraj, pošaljite glasačima poruku zašto glasati baš za Vas.

Nikada nisam tražila glas ni od jedne osobe, ni za lokalne, a ni za predstojeće izbore. Slobodna je volja svih građana da glasaju po svojoj savjesti. Ako se Nebojša Vukanović poslije tolikih godina borbe sa nakaradnim sistemom nije dokazao kao najbolji izbor, ako se mi, njegovi odbornici, nismo dokazali u gradskoj Skupštini kao iskreni borci za obične ljude našeg grada i ako se nismo borili protiv kriminala, onda nije niko. Lista od 12 mladih ljudi koja je na ponos cijele Hercegovine. Lista na kojoj 9 kandidata ima državne diplome, a troje su u fazi sticanja iste. Narode, u pamet se!

Igor Svrdlin

 

2 Shares
2 Shares
Copy link