Početna  /  MH otkriva zašto je Babić izbačen iz SDS-a: Od Dodika tražio funkciju direktora “Puteva RS”, za kuma Tadića poziciju izvršnog direktora!
Istrage Izdvajamo

MH otkriva zašto je Babić izbačen iz SDS-a: Od Dodika tražio funkciju direktora “Puteva RS”, za kuma Tadića poziciju izvršnog direktora!

Željko Babić
Donedavni predsjednik Opštinskog odbora SDS-a u Laktašima i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini RS, Željko Babić, iz stranačkog članstva isključen je zbog intenzivnih pregovora koje je posljednjih dana vodio sa SNSD-om o prelasku u njihove redove, saznaje Moja Hercegovina.

Kako za naš portal otkrivaju odlično obaviješteni izvori iz vrha najveće opozicione stranke u Srpskoj, čelnicima SDS-a prije nekoliko dana prezentovan je snimak tajnog sastanka Babića sa Igorom Dodikom, sinom lidera SNSD-a Milorada Dodika, a na kojem se, prema riječima naših sagovornika, do u detalja mogla čuti namjera Babića da pređe u SNSD “pod određenim uslovima”.

Izvori našeg portala, između ostalog, otkrivaju da se na pomenutom snimku razgovora Babića i Dodika “juniora”, kako kažu, jasno može čuti kako dojučerašnji čelni čovjek SDS-a u Laktašima traži da nakon “transfera” u SNSD bude nagrađen dobijanjem funkcije direktora Javnog preduzeća “Putevi RS”.

Osim što je za sebe tražio direktorsku poziciju u ’Putevima’, Babić je od Igora Dodika tražio da u paketu s njim u tom preduzeću bude “uhljebljen” i njegov kum, Ognjen Tadić, takođe bivši visoki funkcioner SDS-a, koji je poslije neslavnog završetka karijere u stranci sreću potražio u DNS-u, ali je i tamo nedavno izbačen zbog sukoba s Nenadom Nešićem. Kum Ognjen bi, prema Babićevoj zamisli, trebalo da bude postavljen na funkciju izvršnog direktora Puteva RS za pravna pitanja”, tvrde naši izvori.

Upravo je navedeni snimak, pored brojnih drugih gafova koje je Babić posljednjih dana pravio u medijima, prema tvrdnjama naših sagovornika bila kap koja je prelila čašu Predsjedništvu SDS-a te je “preletača” iz Laktaša, na jučerašnjoj sjednici tog tijela, jednoglasno isključilo iz stranke.

“Na sjednici Predsjedništva SDS-a takođe je odlučeno da se narednih dana obave razgovori sa još dvojicom ‘problematičnih’ poslanika u Narodnoj skupštini RS, Milanom Tubinom i Davorom Šešićem, nakon čega će biti jasnija njihova sudbina u stranci. Takođe, razgovarano je i o pripremi unutarstranačkih izbora za konstituisanje novih opštinskih i gradskih odbora u Prijedoru, Laktašima i Banjaluci. Za stranačkog povjerenika u Prijedoru postavljen je Miladin Stanić, za Laktaše Nemanja Vasić, dok je za povjerenika u Banjaluci ranije postavljen Milan Radović”, otkrivaju naši sagovornici.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDS-a juče je jednoglasno isključilo Željka Babića iz stranačkog članstva. On je nedavno podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u SDS-u, a ostavku je pravdao “nezadovoljstvom stanjem u SDS-u”, kao i “nepoštovanjem vrha stranke kako prema njemu lično, tako i prema opštinskoj organizaciji u Laktašima”.

Takođe, Babić je rekao da će zadržati poslanički mandat u Narodnoj skupštini RS.

Babić je poručio da je šokiran jučerašnjom odlukom Predsjedništva SDS da ga isključi iz stranke, jer o toj odluci nije bio unaprijed obaviješten. Takođe, rekao je da je na dan kada je isključen imao dogovoren sastanak sa zamjenikom predsjednika SDS Milanom Radovićem i članom Predsjedništva stranke Nemanjom Vasićem kako bi razgovarali o njegovim nedavnim javnim istupima u kojima je otvoreno govorio o problemima u SDS.

Moja Hercegovina

14 Shares
14 Shares
Copy link