Utorak, 28.01.2020
More

  Mektić: Sudu BiH proslijeđena optužnica u slučaju “Bobar banka”

  Podijeli:

  Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputilo je Sudu BiH na potvrđivanje optužnicu u slučaju “Bobar banka”, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

  Dragan Mektić (FOTO: AA/arhiv)
  Dragan Mektić (FOTO: AA/arhiv)

  Optužnica je podignuta protiv direktorice Agencije za bankarstvo RS i Investiciono-razvojne banke RS Slavice Injac i Snežane Vujnić, kao i 14 osoba drugih osoba.

  Ministar sigurnosti BiH kazao je da je riječ o krivičnom djelu teškog organizovanog kriminala u kojem je počinjena šteta u iznosu višem od 120 miliona KM.

  “Pokrećemo borbu u interesu građana, pravde, socijalne pravde i protiv interesa lopova i kriminalaca koji su ovu državu ojadili”, rekao je Mektić.

  Mektić je još jednom ponovio da je suspendovani glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović remetio i uticao na krupne kriminalne afere u našoj zemlji.

  On je istakao da se nada kako će se dokazati i postupak protiv njega, zahvaljujući se medijima koji su stvorili neophodan pritisak na rad Tužilaštva BiH.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI