Početna  /  Maturanti trebinjskog Centra srednjih škola u svečanom defileu (FOTO)
Hercegovina Trebinje

Maturanti trebinjskog Centra srednjih škola u svečanom defileu (FOTO)

TREBINJE – Svečanim defileom ulicama Trebinja, maturanti Centra srednjih škola iz ovog grada večeras su započeli svoju matursku zabavu koja se nakon šetnje ulicama nastavila u hotelu ”Leotar”.

Maturanti trebinjskog Centra srednjih škola (FOTO: Moja Hercegovina)
Maturanti trebinjskog Centra srednjih škola (FOTO: Moja Hercegovina)

Završetak srednjoškolskog obrazovanja i formalni ulazak u svijet odraslih slavilo je 128 maturanata, od kojih je 24 završilo treći stepen – konobar i kuvar, dok su ostali završili ekonomski, poslovno-pravni, bankarski i turistički smjer.

U ne baš svakodnevnim odjevnim kombinacijama, s osmijehom i neskrivenim uzbuđenjem izašli su pred svoje roditelje, profesore i prijatelje, koju su ih pratili trebinjskim ulicama.

Svojim uspjehom ove godine izdovijla se učenica Ekonomske škole Maja Kučinar, koja je večeras, kao đak generacije, predvodila svečani defile. Za nju je ova noć posebna, a srednjoškolske dane će, kako je kazala, dugo pamtiti. Priznanje koje joj je pripalo, kaže, potvrda je da se zalaganje i predan rad i te kako isplati.

„Tokom školovanja išla sam na brojna školska putovanja, izlete i kampove. Tu sam upoznala mnogo novih ljudi i stekla neka nova iskustva. Veoma sam uzbuđena i drago mi je što je večeras meni pripala čast da u defileu predvodim ovu generaciju maturanata”, rekla je Maja.

Maja Kučinar (FOTO: Moja Hercegovina)
Maja Kučinar (FOTO: Moja Hercegovina)

U srednjoj školi nije samo učila školsko gradivo, već se, kaže, naučila odgovornosti i postala vrednija. Školovanje će nastaviti u Banjaluci na Elektrotehničkom fakultetu, na smjeru Računarstvo i informatika.

Prema ocjeni direktora Centra srednjih škola Trebinje Vasiljka Škrivana, ovogodišnja generacija maturanata je na zadovoljavajući način predstavila školu i postigla značajne uspjehe.

Pogledajte kako su maturanti izgledali večeras:

0 Shares
0 Shares
Copy link