Početna  /  „Malograđanska svadba“ pozorišta iz Crvenke najbolja predstava na „Festivalu festivala“ u Trebinju
Hercegovina Trebinje

„Malograđanska svadba“ pozorišta iz Crvenke najbolja predstava na „Festivalu festivala“ u Trebinju

TREBINjE – Predstava „Malograđanska svadba“ Požorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke, prema ocjeni stručnog žirija i žirija publike, najbolja je na ovogodišnjem, 60. „Festivalu festivala“ koji je kasno sinoć završen u Trebinju.

Foto: Moja Hercegovina

„Malograđanska svadba“ osvojila je četiri „Zlatne maske“ i to – za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju režiju „Zlatna maska“ pripala je reditelju Radoju Čupiću, za najbolju kolektivnu igru, energiju i preciznost, kao i nagradu žirija publike.

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Jovani Petrović za ulogu Milice u predstavi „Dragi tata“ Studija glumca – Teatra 011 iz Beograda.

Zlatna maska za najboljeg glumca pripala je Željku Miloševiću za ulogu u predstavi „Pisac porodične istorije“ Gradskog pozorišta Trebinje.

U Trebinju je ostala i „Zlatna maska“ za najbolju epizodnu žensku ulogu, a pripala je Vesni Đurić, za ulogu u predstavi „Pisac porodične istorije“.

„Zlatna maska“ za najbolju epizodnu mušku ulogu pripala je Vladimiru Jorgiću za ulogu u predstavi „Dragi tata“.

Nagrada za najbolju kostimografiju dodijeljena je ansamblu predstave „Posljednja porodica“ Teatra „Fedra“ iz Bugojnog.

Žiri je tekstu predstave „Posljednja porodica“ dodijelio i specijalnu nagradu za duhovit komentar balkanske stvarnosti.

Stručni žiri nije dodijelio nagradu za najbolju scenografiju, kao ni nagradu za autorsku muziku koje nije ni bilo na ovogodišnjem „Festivalu festivala“.

Žiri publike 60. „Festivala festivala“ činili su Ljilana Perović, Božidar Stajčić, Simana Prelević, Dragan Živanić i Vedrana Jokanović, dok je stručni žiri radio u sastavu reditelj Egon Savin, teatrolog Ljiljana Čekić i  glumac Mugdim Avdagić.

U okviru pratećeg programa, u Galeriji Kulturnog centra, otvorena je izložba fotografija „Festival u objektivu“, koju su pripremili članovi Foto-kino kluba Trebinje, a festivalska publika imala je priliku da pogleda i monodramu „Na dan svođenja računa“, u izvođenju trebinjske glumice Marija Đajić.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link