Početna  /  Mali Hercegovci odgovaraju: Šta je to porodica?
bileća gacko Hercegovina Trebinje

Mali Hercegovci odgovaraju: Šta je to porodica?

Povodom Međunarodnog dana porodice koji se danas obilježava širom svijeta, pitali smo najmlađe Hercegovke i Hercegovce šta oni znaju o porodici, kako je doživljavaju i šta im znači.

Slavko, Marijana i Nikola

Naišli smo na mnoštvo zanimljivih odgovora – neko više voli brata, neko sestru, ali većina mališana se slaže u tome da se pod okriljem porodice svi osjećaju srećno, voljeno i zaštićeno.

Viktorija – Trebinje

Viktorija (Foto: Moja Hercegovina)

Za mene su porodica mama, tata, brat i baka. Imam starijeg brata koji se brine o meni, štiti me od drugih, bezobraznih ljudi. Moj tata meni uvijek pomaže, on meni znači puno, kao i moja mama i baka i cijela moja porodica. Moja porodica meni znači baš puno.”

Elena – Gacko

Elena (Foto: Moja Hercegovina)

Što se tiče porodice, meni je tu najvažnija ljubav i sigurnost. Mama i tata mnogo vole mene i sestru, čuvaju nas, svugde nas vode i kupuju nam igračke i slatkiše.”

Katarina – Gacko

Katarina (Foto: Moja Hercegovina)

Mi se divno slažemo, a moju porodicu čine majka, brat i otac. Za mene je to zajednički trud, rad, ljubav i sloga. U školi smo pričali o porodici na času prirode.”

Miloš – Bileća

Moju porodicu čine majka otac, brat, djed i baba. Da nije porodice bili bismo sami. Ja se u svojoj porodici osjećam sigurno , zaštićeno i srećno. To je nešto najljepše što čovjek ima.”

Miloš i Stefan (Foto: Moja Hercegovina)

Stefan – Bileća

Porodica je za mene nešto najbitnije. Imam oca, majku i brata. Uz njih se ja osjećam dobro, zato što su uvijek tu za mene razumiju me i podržavaju.”

Marijana (tri godine) – Bileća

Slavko, Marijana i Nikola

Moja porodica su mama, tata i brat. Ja najviše volim brata, zato što se sa njim igram žmurke.”

Viktor (pet godina) – Bileća

Vikor sa mamom Jelenom (Foto: Moja Hercegovina)

 Moju porodicu čine mama tata, brat, baka i djed.  Najviše volim tatu, zato što mi dopušta da  idem na sprat, i ja volim da gore nosim igračke i tako se igram. Brat  je mali, on ima samo godinu.”

Lucija (šest godina) – Mostar

Porodica je ono kada te čuva sestra ili brat, mama, tata. Moju porodicu čine baka i djeda i drugi baka i djeda. Imam mamu, tatu i sestru. Ja mnogo volim svoju porodicu. Najviše. I oni mene isto. Ja sam jednom bila na moru i oni su se mene bili poželjeli, a i ja sam se bila poželjela njih.“

Foto: Moja Hercegovina

Vjeko (jedanaest godina) – Mostar

Porodica je za mene jedna družba, prijatelji. Moja porodica ima šest članova – mama, tata, dvije sestre, brat i ja. Mnogo volim svoju porodicu, a posebno malu sestru koja sad ima godinu dana. U porodici ima puno sreće, svi se igramo i družimo, pjevamo i tako.“

 

315 Shares
315 Shares
315 Shares
Copy link