Početna  /  Ljubiša Krunić za MH: Tu smo uz brata Vukana, ostajemo ispred PU Trebinje dok ne bude pušten!
Izdvajamo Trebinje

Ljubiša Krunić za MH: Tu smo uz brata Vukana, ostajemo ispred PU Trebinje dok ne bude pušten!

Nakon vijesti da je uhapšen Nebojša Vukanović, narodni poslanik u NSRS i lider Liste za pravdu i red, na lice mjesta, ispred Policijske uprave Trebinje, došao je Ljubiša Krunić, takođe narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske. Nakon što se, nakon kraćeg razgovora sa Nebojšom Vukanovićem, uvjerio da je postupanje korektno, za internet magazin ”Moja Hercegovina” Krunić je poručio da će ispred PU Trebinje, gdje se nalazi još prijatelja nebojše Vukanovića, ostati sve dok Nebojša Vukanović ne bude pušten na slobodu. Krunić je dodao da će, po njegovim saznanjima, Nebojša Vukanović dobiti prekršajni nalog i da će uskoro završiti ispitivanje nakon čega će biti pušten.

Mediji su jutros prenijeli da je ispred hotela ”Platani” uhapšen Nebojša Vukanović. Vukanović je lišen slobode zbog snimanja Milana Bosića i Bojana Stevića, predsjednika Osnovnog i Okružnog suda u Trebinju.

Ljubiša Krunić je po primanju vijesti o Vukanovićevom hapšenju došao ispred Policijske uprave Trebinje, gdje je, kako nam je rekao, razgovarao sa Vesom Milićevićem, komandirom za javni red i mi, a omogućen mu je i kratak razgovor sa Nebojšom Vukanovićem.

”Po saznanju da je naš brat Vukan uhapšen, odmah sam došao ispred Policijske uprave Trebinje, tačnije ušao sam unutra i obavio razgovor sa Vesom Milićevićem, komandirom za javni red i mir, rekli su mi najprije da sačekam pet minuta i nakon pet minuta sam zaista primljen. U međuvremenu, dok sam čekao prijem kod Milićevića, zamolio sam policajce da Vukan izađe na minut, da vidim kako se ponašaju prema njemu, nakon čega je izašao na hodnik i rekao mi da je ponašanje policijskih službenika korektno i da za sada nema nikakvih problema. Ja sam i dalje ovdje ispred PU Trebinje, zajedno sa mojim i Nebojšinim prijateljima i čekaćemo ovdje ihod dešavanja.” – rekao je Krunić za naš magazin.

Ljubiša Krunić smatra da će Vukanović nakon saslušanja biti pušten na slobodu i da će mu biti uručen prekršajni nalog.

”Mislim da će to biti samo prekršajna prijava i da se Vukanu ništa loše neće desiti, niti se smije desiti.”

Krunić je za naš magazin dodao da je razočaran što se ovakve stvari dešavaju i da je ovo još jedan pokazatelj da su istinski borci za pravdu na udaru ovog sistema. Kaže da razumije Vukanovićev revolt nakon što mu je juče poštom stiglo 7 novih poziva na sud.

”Strašna je to što oni koji se istinski bore za pravdu i red bivaju uhapšeni poslije prve uvrede, nisam nikada bio za vrijeđanje, međutim vjerovatno zbog te brzine suda kada je u pitanju Vukan, dakle sedam koverti za jedan dan od različitih tužitelja, zbog te revnosti suda razumijem tu njegovu ljudsku potrebu da, kada ne može pravnim sredstvima, protestuje na ovaj način i iskaže svoj revolt. Možda je uputio neku ružnu riječ, koliko god da se trudio da argumentovano i hrabro govori o anomalijama, nije se mogao suzdržati od teških riječi, ali kako god, mi smo tu uz njega i ostajemo tu dok se ne završi njegovo ispitivanj, a mislim da se ispitivanje bliži kraju i da će Vukan ponovo biti sa nama.” – rekao je Ljubiša Krunić za internet magazin ”Moja Hercegovina”.

U toku nastavka Pete Sjednice Skupštine Grada Trebinja do odbornika opozicije stigla je informacija o Vukanovićevom hapšenju, a kako je saopštio Đorđe Vučinić, šef odborničkog kluba Liste za pravdu i red, trebinjska opozicija će, u znak protesta, napustiti privremeno Sjednicu Skupštine Grada Trebinja, što se nakon toga i dogodilo.

Po posljednjim informacijama, ispred Policijske uprave Trebinje, u znak podrške, stigao je i Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Igor  Svrdlin

 

 

7 Shares
7 Shares
Copy link