Petak, 17.01.2020
More

  Ljubinje: Stigla vrijedna oprema za četiri mjesne zajednice

  Podijeli:

  LJUBINJE – Četiri ljubinjske mjesne zajednice danas su, u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica”, dobile opremu vrijednu oko 10.000 maraka. Projekat zajedno finansiraju vlada Švajcarske i Švedske, a u Bosni i Hercegovini ga sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

  UNDP sa predstavnicima Opštine Ljubinje i njenih mjesnih zajednica (FOTO: Radovan Dangubić)

   

  U sklopu ove donacije, pripadnici ljubinjskih mjesnih zajednica Krajpolje, Vođeni, Kruševica i Dubočica dobili su kompjuter, multifukncionalni laserski uređaj, projektor, projektno platno i tablet.

  Prema riječima zamjenika načelnika Opštine Ljubinje Marka Gordića, ova donacija značajno će olakšati rad zaposlenima u kancelarijama navedenih mjesnih zajednica.

  – Utisci ljudi koji su dobili ovu opremu su skroz pozitivni. Sada ne moraju da dolaze za svaku sitnicu u opštinu, već će moći sami da odrade jedan dio posla – istakao je Gordić za “Moju Hercegovinu”.

  Marko Gordić (lijevo) i načelnik Ljubinja Darko Krunić (desno) sa predstavnicima UNDP-a (FOTO: Radovan Dangubić)

  On dodaje da je ovo samo prva faza projekta koji će trajati do jula 2019. godine, a podrazumijeva rad na poboljšanju uslova života u ove četiri mjesne zajednice koje obuhvata.

  – Samo Oove godine UNDP za ovaj projekat izdvaja oko 100.000 maraka, a opština Ljubinje oko 65.000 maraka. Već su raspisani tenderi za asfaltiranje puta u Dubočici i za betoniranje određenog dijela puta u Kruševici. U Krajpolju se radi društveni dom, a u Vođenima bazen kapaciteta 100 kubika za vodosnabdijevanje. Projekat je krenuo polovinom prošle godine, tako da su građani već upoznati sa time šta će im on donijeti – kazao je Gordić za naš magazin.

  Nova oprema za ljubinjske mjesne zajednice (FOTO: Radovan Dangubić)

  Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 14,5 miliona KM, a za njegovo provođenje zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština i gradova. U okviru njega, u februaru je mjesnim zajednicama u Nevesinju, takođe, dodijeljena vrijedna oprema, o čemu je “Moja Hercegovina” pisala.

  Jelena Denda Borjan

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI