Početna  /  Ljubinje: Stigla vrijedna oprema za četiri mjesne zajednice
Hercegovina ljubinje

Ljubinje: Stigla vrijedna oprema za četiri mjesne zajednice

LJUBINJE – Četiri ljubinjske mjesne zajednice danas su, u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica”, dobile opremu vrijednu oko 10.000 maraka. Projekat zajedno finansiraju vlada Švajcarske i Švedske, a u Bosni i Hercegovini ga sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

UNDP sa predstavnicima Opštine Ljubinje i njenih mjesnih zajednica (FOTO: Radovan Dangubić)

 

U sklopu ove donacije, pripadnici ljubinjskih mjesnih zajednica Krajpolje, Vođeni, Kruševica i Dubočica dobili su kompjuter, multifukncionalni laserski uređaj, projektor, projektno platno i tablet.

Prema riječima zamjenika načelnika Opštine Ljubinje Marka Gordića, ova donacija značajno će olakšati rad zaposlenima u kancelarijama navedenih mjesnih zajednica.

– Utisci ljudi koji su dobili ovu opremu su skroz pozitivni. Sada ne moraju da dolaze za svaku sitnicu u opštinu, već će moći sami da odrade jedan dio posla – istakao je Gordić za “Moju Hercegovinu”.

Marko Gordić (lijevo) i načelnik Ljubinja Darko Krunić (desno) sa predstavnicima UNDP-a (FOTO: Radovan Dangubić)

On dodaje da je ovo samo prva faza projekta koji će trajati do jula 2019. godine, a podrazumijeva rad na poboljšanju uslova života u ove četiri mjesne zajednice koje obuhvata.

– Samo Oove godine UNDP za ovaj projekat izdvaja oko 100.000 maraka, a opština Ljubinje oko 65.000 maraka. Već su raspisani tenderi za asfaltiranje puta u Dubočici i za betoniranje određenog dijela puta u Kruševici. U Krajpolju se radi društveni dom, a u Vođenima bazen kapaciteta 100 kubika za vodosnabdijevanje. Projekat je krenuo polovinom prošle godine, tako da su građani već upoznati sa time šta će im on donijeti – kazao je Gordić za naš magazin.

Nova oprema za ljubinjske mjesne zajednice (FOTO: Radovan Dangubić)

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 14,5 miliona KM, a za njegovo provođenje zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština i gradova. U okviru njega, u februaru je mjesnim zajednicama u Nevesinju, takođe, dodijeljena vrijedna oprema, o čemu je “Moja Hercegovina” pisala.

Jelena Denda Borjan

78 Shares
Copy link
Powered by Social Snap