Početna  /  Nevesinjske mjesne zajednice dobile računarsku opremu
Hercegovina nevesinje

Nevesinjske mjesne zajednice dobile računarsku opremu

NEVESINJE – U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica“, koji u BiH zajednički sprovode vlade Švedske i Švajcarske, šest mjesnih zajednica sa teritorije opštine Nevesinje danas je dobilo računarsku opremu vrijednu više od 16.000 maraka.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Opremu su dobile mjesne zajednice: Luka, Bijenja, Pridvorci, Drežanj, Kifino Selo i Zovi Do, a načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović se zahvalio UNDP-u koji je zadužen za sprovođenje ovoga projekta.

„Danas je šest mjesnih zajednica iz naše opštine dobilo set kompjuterske opštine koji uključuje kompjuter, tablet, štampač i projektor. Mislim da je ovo značajno i da će omogućiti kvalitetniji rad u kancelarijama mjesnih zajednica“, rekao je Avdalović i dodao da će Nevesinje nastaviti da učestvuje u narednim fazama ovog projekta.

Načelnik opštine Nevesinje je rekao da je opremanje kancelarija mjesnih zajednica tek prva faza i da će se u sklopu ovog projekta obezbijediti oprema za adaptiranje konferencijske sale, odnosno društvenog doma u zgradi opštine.

(FOTO: Moja Hercegovina)
Milenko Avdalović (FOTO: Moja Hercegovina)

Milivoje Pašajlić, predstavnik mjesne zajednice Zovi Do, rekao je da će oprema mnogo značiti svim stanovnicima njegove mjesne zajednice, te da će popraviti uslove rada u kancelarijama zajednica i zahvalio vladama Švajcarske i Švedske koje realizuju ovaj projekat.

Milivoje Pašajlić (FOTO: Moja Hercegovina)
Milivoje Pašajlić (FOTO: Moja Hercegovina)

Ovaj projekat vrijedan je 14,5 miliona KM, a za njegovo provođenje zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština i gradova.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap