Početna  /  Lijep primjer rada i solidarnosti u Šekovićima: Samoorganizovali se i napravili kapelu
Republika Srpska

Lijep primjer rada i solidarnosti u Šekovićima: Samoorganizovali se i napravili kapelu

Iako je selo Tepen odavno izumrlo, a veliki broj nekadašnjih stanovnika ovog sela preselio u Šekoviće, ipak se na vječni počinak većina njih odlučuje na mjestu odakle su i počeli. Upravo iz tog razloga, građani Šekovića koji su porijeklom iz sela Tepen, početkom godine su se samoorganizovali i pored seoskog groblja napravili kapelu da bi, kako kažu, imali mjesto na kojem se mogu skupiti i odmoriti nakon pravoslavnih obreda na groblju. Sjeli su, napravili građevinski odbor, delegirali ljude odgovorne za gradnju i započeli posao koji je koštao 24 000 konvertibilnih maraka.

Predsjednik građevinskog odbora Mirko Lukić za naš portal je izjavio da se na selu Tepen nalazi najstarije groblje na opštini Šekovići i da je nekada tu bila drvena kapela koja je dotrajala, stoga se narod odlučio za ovaj korak. 

“Formirali smo građevinski odbor i projektovali smo gradnju kapele, a 120 domaćinstava koje gravitira prema ovom području pristalo je da da po 100 maraka. To je ukupno iznosilo 12 000 maraka, a isto toliko nam je nedostajalo. Tada su se javili brojni donatori sa opštine Šekovići, ali i drugih opština: Han Pijesak, Živinice, Zvornik itd. i pomogli nam da objekat pustimo u upotrebu, te nam sada nedostaje još dvije hiljade maraka da u potpunosti završimo sa radovima na kapeli”, rekao je Lukić i zamolio ljude koji su u mogućnosti da doniraju dodatna sredstva kako bi objekat bio u potpunosti završen.

 

Autor: Stefan Blagić

35 Shares
35 Shares
Copy link