Početna  /  Lažne dojave o bombama u školama u istočnoj Hercegovini i ostatku RS
Izdvajamo Trebinje

Lažne dojave o bombama u školama u istočnoj Hercegovini i ostatku RS

U ranim jutarnjim časovima, tačnije oko 4 ujutro, mnoge škole u istočnoj Hercegovini, ali i u ostatku Republike Srpske, dobile su mejl u kojem se navodi da je u školi postavljena bomba. Policija je na terenu izvršil pregled prostorija svih škola koje su primile ovaj uznemirujući mejl. U do sada završenim pregledima ustanovljeno je da se radi o lažnim dojavama. Elektronska pošta slične sadržine zaprimljena je u proteklom periodu u Srbiji, kada su, pored obrazovnih ustanova, na meti bile brojne institucije, popularna mjesta i turističke atrakcije. U manjem obimu, ovakvi mejlovi zabilježeni su i u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Sve osnovne i srednje škole u Trebinju jutros su oko 4 sata primile elektronsku poruku u kojoj se navodi da je u školskim prostorijama postavljena bomba. Poruku iste sadržine dobile su i osnovne i srednje škole iz ostalih istočnohercegovačkih opština. Mediji javljaju da je i u ostatku Republike Srpske zabilježen slučaj dojave bombe putem elektronske pošte.

Mišo Pešić, direktor trebinjske Gimnazije ”Jovan Dučić” potvrdio je za naš magazin da je na zvanični školski mejl stigla poruka uznemirujućeg sadržaja, nakon čega je odmah obavijestio policiju, profesore i đake.

”Kako smo sinoć imali proslavu maturske večeri, a maturanti imaju običaj da dođu u školu u ranim jutarnjim časovima, a imajući u vidu da sam jutros oko 4 na telefon dobio notifikaciju o primanju mejla na školsku elektronsku poštu i poruku u kojoj je pisalo da je postavljena bomba, došao sam ranije u prostorije škole. Obavijestio sam odmah policiju i profesore, a đaci nisu jutros dolazili u školu. Radi se o poruci slične sadržine kao što se u proteklom periodu dešavalo u zemljama regiona, prvenstveno u Srbiji.” – rekao je Pešić za MH.

U svim ostalim školama, đaci su evakuisani i bezbjedni su, a policija je dosadašnjim radom na terenu utvrdila da se radi o lažnim dojavama. Kako saznajemo, nakon izvršenih pregleda u trebinjskim školama, nastava u svim osnovnim i srednjim školama nastaviće se neometano.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap