Helena Lakić sportista godine Grada Trebinja

TREBINjE – Helena Lakić, članica Plivačkog kluba “Leotar”, proglašena je za sportistu godine Grada Trebinja na večeras održanoj tradicionalnoj manifestaciji ”Izbor sportiste godine Trebinja” a Plivački klub “Leotar” proglašen je za najbolji sportski kolektiv u 2017. godini.

Drugoplasirani, tačnije drugoplasirana među najboljim sportistima godine je košarkašica Marija Kešeljević, članica Košarkaškog kluba “Trebinje 03”, a na trećem mjestu ovogodišnjeg izbora našao se Nikola Boljanović, član Džudo kluba “Leotar”.

U kategoriji za najbolji sportski kolektiv, na trećem mjestu su se našli Atletski klub “Leotar” i Klub vodenih sportova “Leotar”, dok su se ”srebrnom” medaljom okitili članovi Džudo kluba “Leotar”.

Večeras su dodijeljene nagrade za najperspektivnije sportiste, a nagrađeni su:

Pavle Tupanjanin, Omladinski košarkaški klub Leotar
Stefan Milinić, Auto moto klub Trebinje
Uroš Kundačina, Klub vodenih sportova Leotar
Dijana Kovač, Atletski klub Leotar
Matija Šegrt, Kajak kanu klub Leotar
Rastko Spaić, Klub borilačkih sportova Trebinje
Marija Zelenović, Omladinski odbojkaški klub Leotar
Jana Prcović, Odbojkaški klub Leotar
Sara Gaćina, Ženski košarkaški klub Leotar
Anica Škrivan, Košarkaški klub Trebinje 03
Aleksandar Šotra, Omladinski streljački klub Leotar
Vidak Maljević, Džudo klub Leotar
Miloš Ćeranić, Plivački i vaterpolo klub Leotar
Viktor Gurović, Atletski klub Leotar
Igor Ivković, Fudbalski klub leotar
Đorđe Ratković, Rukometni klub Leotar
Jovan Runjevac, Košarkaški klub Leotar
Jelena Runjevac, Omladinski košarkaški klub Leotar

Posthumna priznanja za izuzetan doprinos razvoju i promociji trebinjskog sporta dodijeljeni su Obrenu Vukićeviću Šubari, Milanu Tasovcu,  Nenadu Jeremiću i Vuku Roganoviću.

Ovogodišnje Zlatno pero dodijeljeno je Želimiru Kovačini, novinaru portala Trebinje live, za izuzetno profesionalno izvještavanje sa trebinjskih sportskih terena.

Žiri je dodijelio i plakete za životno djelo i to: Nedi Gudelj, Vesni Ninković Tomić, Zlatku Kolaku, Radenku Peško i Radojki Lizdek. 

Za ambasadore sporta u 2017. godini, izabrani su plivačica Ivana Ninković, košarkašica Tamara Kapor i fudbaler Marko Mihojević.

Savo Škero dobitnik je priznanja Prijatelj sporta, a za najboljeg sportskog sudiju izabran je košarkaški sudija Dragan Porobić.

Priznanjem za najboljeg sportskog radnika okitio se predsjednik Košarkaškog kluba “Leotar”, Aleksandar Vujić. Auto-moto karting klub “Leotar” dobitnik je posebnog priznanja za postignute rezultate u automobilizmu.

Mladi Ognjen Marković je dobitnik plakete za učešće na Olimpijskim igrama za mlade, a za doprinos razvoja sporta osoba sa invaliditetom nagrađen je Risto Vidaković, član Streljačkog kluba Leotar RVI.

Specijalna nagrada za promociju zdravog načina života dodijeljena je Milošu Bodirogi, članu Planinarskog društva “Vučji zub”.

Organizatori manifestacije su Javna ustanova ”Trebinje sport” i Glas Trebinja, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.

Igor Svrdlin 

 

 

Autor